Wat is de slimste manier om deze structuurverf verwijderen?

Savaan76

  • #1
Eind januari krijg ik de sleutel van mijn huis. De klus waar ik niet uit kom is hoe van deze stuctuurverf af te komen in de huiskamer. Ik heb met een schroevendraaier er in geprikt en het lijkt niet heel hard. Ik moet er bij zeggen dat ik niet zeer ervaren ben met klussen verder.

Plan 1: Schuren met een schuurmachine, veel werk en ik lees dat het resultaat vaak teleurstellend is. Zou een wandschuurmachine huren veel uitmaken? Kan ik de mazzel hebben dat het redelijk soepel gaat?

Plan 2: Gipswandje plaatsen langs de 2 lange muren. Voordeel is dat ik gelijk de stopcontacten lager kan plaatsen op het gipswandje en extra geluidsisolatie kan plaatsen. Kan ik dat als amateur netjes krijgen?

Plan 3: Laten stucen... het is ongeveer 45m2 en het lijkt me een relatief dure oplossing..

Wat denken jullie? Alvast bedankt voor het mee denken!

Groet Sander
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plan 2.

Natuurlijk is dat netjes te krijgen, op het forum staan voorbeelden van geïsoleerde gipswandjes maken, aanbrengen van dampdichte folie direct onder de gipsplaten is het belangrijkste
 

Kacheltje

  • #3
Reken eens uit wat het verschil is tussen laten stuken of gipsplaten inclusief aller er op en er aan.
Laten stuken is zo duur nog niet. zeker niet gezien de concurrentie die er is. (zoek eens op richtprijzen stuken. Een structuurwandje is makkelijk te stuken en zal mits glad niet veel materiaal vragen.
Als je voor iets meer je huis kunt laten stucen heb jij je handen vrij om andere zaken aan te pakken.
Een stukadoor is met een klein dagje wel klaar als hij de ruimte heeft. Hoe lang ben jezelf bezig met een voorzetwandje maken inclusief alles bij elkaar sprokkelen?

Geluid/ isolatie: Vraag is hoe oud het huis is. Als het huis een woning scheidende spouw heeft en niet zo oud dan is de geluidsisolatie en warmte-isolatie wel in orde.

Schuren is idd een tijdrovende klus waar het resultaat teleurstellend kan zijn.

Optie 2 en 3 even af wegen kosten tijd en gewenst resultaat. Daar kom jezelf toch wel uit? :wink:

Persoonlijk: heb ik alle tijd doe ik het liefst zelf, ik doe het liefst alles zelf heb ik dat wat minder tijd ben je met stuken niet veel duurder uit, wellicht zelf goedkoper.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu