Structuurverf op muur vlak schuren of stucen?

ML400

  • #1
Beste klussers! Onze muren zijn ooit geschilderd met structuurverf (zie afbeelding). Ik zou de muren graag weer vlak willen hebben en opnieuw schilderen. Kan ik de muur gewoon weer vlak krijgen met een wandschuurmachine, en zo ja, hoe grof moet ik dan schuren? Of zal de hele muur opnieuw gestucd moeten worden? Wat denken jullie?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dot is niet geverfd. Dit is gestuct en met een motief afgewerkt.
 

ML400

  • #3
Ik ben er toch echt zelf bij geweest. Ik dacht in eerste instantie dat dit door de grove roller kwam, maar heb even onderzoek gedaan en het blijkt dus om structuurverf te gaan.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Als jij er zelf bij bent geweest dan weet je ook hoe dit is aangebracht toch? Niet met een roller in iedergeval anders krijg je dit effect niet. Door sierpleister op te brengen en na enige droging met je kunstof spaan van boven naar beneden te bewegen krijg je het zelfde effect. Ook wel boomschorseffect genaamd. Daarom denk ik ook aan sierpleister. Maar om weer tot de kern terug te keren. Dit zal je op nieuw moeten stukadoren om glad te krijgen. Schuren word hem niet. Jah schuren tot je een ons weegt.
 

ML400

  • #5
Bedankt voor je reactie Dennis. Mijn vader heeft dit ooit gedaan en die kan ik het helaas niet meer na vragen. Als kleine jongen zie ik het hem nog zo doen. Met een roller en een bak verf. Wij waren eerste bewoners in het huis en muren waren helemaal vlak. Volgens mijn moeder is dit ook gewoon met verf gedaan (structuurverf) en grove roller.
 

ML400

  • #6
Zal waarsschijnlijk iets in deze richting zijn geweest.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
Geen dank ten eerste. En vervelend om te horen dat je het niet meer na kunt vragen. Maar als je zelf een beetje handig bent kun je dit wel glad krijgen. 2 a 3 pleisteren met dunpleister materiaal en naderhand evt schuren. Of 1 keer overzetten met roodband. Beide keren wel de muur eerst voorbehandelen met kwartshoudende voorstrijk.
 

ML400

  • #8
Super! Ga ermee aan de slag!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu