Structuurverf of soort van pleister laat los

MissDIY

  • #1
De muur wil ik gaan stucen. De rotzooi was een hel om van het houtwerk af te krijgen. Als je met je hand ook maar beetje over de muur uitschiet heb je bloed aan de muur. Ik dacht dus soort van pleisterwerk.
Gisteren de muur ontvet met ammonia. Wil ik nog oude kit lagen gaan verwijderen (anti craque), valt mijn oog onder bij de plint op iets van zwart? Ik dacht nee toch geen schimmel, dus ik begin te pikken en pulken met een simpel schilmesje.
Ineens komen de lappen van de muur. Wat lijkt nou te zijn, op sommige plekken hebben ze volgens mij niet al het behang van tevoren verwijderd.

En natuurlijk, niet alles komt er gemakkelijk af.
Wat nou? Aan de ene kant zegt mijn gevoel, zet nou door, verwijder alles voor het stucen, want dadelijk is het gestuct en laat het alsnog los. Of zeggen jullie, alleen wat makkelijk loslaat eraf steken dat is voldoende?

Aan alles wat de vorige bewoners hebben gedaan is vaak half werk, zich er gemakkelijk vanaf gemaakt en niet netjes gewerkt.

Ik wil het graag meteen goed doen, maar ik heb geen idee of dat het normaal is dat dit spul na zo'n 12 jaar of langer dat het op de muur heeft gehangen zo moet loslaten en of alles eraf of alleen de zielige stukken?

IMG_20200723_084644871.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het beste is om alles er af te halen.
Het lijkt op hele fijne spachtelputz wat er op gesmeerd is.
De muren zijn toen waarschijnlijk niet voorgestreken.
Met een stug plamuurmes steek je waarschijnlijk straks hele lappen er van af.
 
  • Like
Waarderingen: MissDIY

MissDIY

  • #3
Dankjewel Peter, ga ik doen. Ik denk dat ik de muur nog maar een paar keer met nu de helft van het water en dubbele scheut ammonia eerst nog maar een paar keer nat maak. Sommige stukken komen niet echt los nog niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu