Strepen op plafond na latex

Robin1952

  • #1
Hallo,

In mijn huis heb ik het plafond gelatext met een goed merk latex en niet te dun opgezet. Ik was er vanuit gegaan dat dit in het verleden al eens eerder was gedaan maar blijkbaar is het palfond erg zuigend want ik heb allemaal strepen. Hoe krijg ik deze weer weg? Zou het een optie zijn een laag wandstructuur er op aan te brengen??

Gr Robin1952
 

Fiesiekus

  • #2
Is de verf al gedroogd? Foto? Meestal zijn 2 lagen (1-e dun en/of verdund) wel nodig om een egale dekkende laag te krijgen.
 

Robin1952

  • #3
Is gisteren gelatext, zou nu toch al wel ingedroogd zijn?
Gr. Robin1952
 

Fiesiekus

  • #4
Voel even met de toppen van je vingers, maar in principe is het na 24 uur wel droog; zeker als het zo'n sterk zuigende ondergrond was.
 

Arievdberg

  • #5
Bij mijn plafond hebben we het met zn drieen gedaan zodat we zeker /"nat op nat "aan het werk waren . Hebben het met de roller op een stok gedaan
Volgen smij moet je het nog een keer doen om te zorgen dat de strepen weg gaan. Succes
 

MvanV

  • #6
Zijn het gipsplaten?
Dan moet je misschien alsnog voorstrijk erover doen.
Ze blijven anders zuigen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Het slechtste wat u kunt doen is een structuurlaag over de "strepen" laag aanbrengen. O.i.v. strijklicht worden de aanzetten en banenbontheid slechts meer.

Een eenmaal voorgestreken plafond ( zie de laag die hebt opgebracht maar als voorstrijk ) dient u nooit opnieuw voor te strijken met een voorstrijkmiddel. U krijgt dan op sommige plekken die niet sterk inzuigen glanzende plekken waarover u als het ware heenglijdt met de latex. Gevolg is nog meer bontheid en onthechtingsverschijnselen.

Wat moet u dan wel doen?

Zoals al geschreven: werk met 2 man indien het een groot oppervlak betreft en maak het oppervlak zonder onderbreking in 1 arbeidsgang af.

Zet de opvolgende laag latex verdund op en gebruik een in de handel verkrijgbare toevoeging die de "open tijd "aanzienlijk verlengt. Daardoor kunt u langer nat-in-nat werken.

Gebruik dit middel ook als toevoeging in de definitieve laag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu