Hoe verf je muren zonder strepen?

Manons

  • #1
Ik weet dat er al meerdere draadjes zijn geweest over strepen/banen op de muur, maar zo nu helaas ook bij mij.
Zo’n twee jaar geleden een donkerblauwe muur heel mooi gesaust (voor mijn doen) met verf van **** (is voor binnen en buiten). Vorig jaar de hal daarmee geprobeerd, maar ik kreeg het er niet mooi op, veel te dik en lelijk qua structuur en enkele banen. Toen maar opgegeven.

Nu toch maar weer begonnen aan slaapkamer van dochter, weer de **** verf op de muur, maar weer dik en banen/strepen te zien als je langs de muur kijkt. Ik baal er zo van. Alle regels gevolgd, snel gewerkt, ramen en deuren dicht, niet te warm, etc, etc. Maar ik ben dus geen schilder, ook al wil ik het wel graag. Eerst twee keer met de randjes tussen de banen door doen, maar daarvoor droogt de verf te snel, daarom nu eerst alle randjes en dan invullen, maar ook niet mooi. Ik ben er ook achter dat deze verf veel dikker is dan andere muurverf. Helaas is een schilder voor ons gewoon te duur, ook omdat we kamer voor kamer opknappen…

Nu lees ik op een ander oud forum over ****e mat, helaas te laat, want ik heb nu voor een andere wand al Nelf verf gekocht in kleur die er dus eerst maar op moet.

Partner is er ook wel klaar mee, voor zoveel geld aan verf, drie lagen en nog niet goed.

Mijn vraag is, werkt de *** mat echt zoveel beter? Droogt dat niet zo snel? Gaat dat mijn banen/strepen nog wegwerken? Het zit nu ook echt als structuur al op de muur en schuren maakt het ook niet altijd beter of wel?

Nog tips? Heel graag!

P.s. Ik ging voor verf altijd naar een verfboer hier in de buurt waar ook veel schilders verf halen, maar ik ga nu overstappen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je structuur op de muur getrokken hebt, dan is het heel lastig deze met alleen verf weer goed te krijgen.
Ik heb het een keer ergens geprobeerd, 6 lagen verder was het redelijk, maar ik had beter kunnen gaan schuren. Dan hoeft echt nog alle verf eraf, alleen de structuur moet weg. De verf moet wel helemaal droog zijn om te kunnen schuren.
 

Manons

  • #4
Ik ben er nu achter dat mij gewoon niet de juiste verf is aangeraden. Er zit een muurverf op welke bedoeld is voor buiten en anti schimmel. Veel te dik dus…. Hoe krijg je dan een muur van een paar meter nog weer netjes glad geschuurd als je daar geen ervaring mee hebt?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

blauwpet

  • #5
Mijn ervaring met **** is erg goed. Ik heb grote vlakken en plafonds hier gedaan, streeploos. Ik had er wel droogvertrager aan toe laten voegen. Zo kon ik nat-in-nat werken. Het is ook mooi dik op te zetten, en vloeit keurig strak en streeploos. Ik zou dan wel eerst primer gebruiken in de eindkleur, en daarna 1 of 2 lagen ****. Ook achteraf bijwerken gaat prima, beschadigingen na verhuizing bijv. opgevuld met wat muurvuller, geschuurd, lokaal een laagje *** er weer over en het vormt weer 1 naadloos geheel (zolang de oorspronkelijke verf er niet al te lang op zit). Maar ja, hoe het bij jou muur/ondergrond/kleur gaat...

Merken verwijderd - het meerdere keren noemen van merken neigt naar zelfs naar spammen - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Manons

blauwpet

  • #6
Bijzonder, in een ander topic mag ik merknamen niet noemen en hier is het ineens geen probleem.

Merk verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik denk dat het aan de aandacht van de mods is ontsnapt. :wink:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Klopt. Wij lezen niet alles.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
snel zodat je nat in nat werkt.
niet te zuinig opzetten
gebruik een rol aan een stok zodat je de volle hoogte in 1 keer kan doen
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu