Groepen verticale strepen gestucte muur na voorstrijk/sauzen

lin86

  • #1
Goedemiddag,

We hebben een nieuwbouwwoning gekocht en tijdens de bouw alle muren laten stucen. Hierop hebben we muren maandenlang kunnen drogen (ivm vertraagde warmtepomp en daardoor geen oplevering).

Na oplevering hebben we:
1) kleine beschadigingen op alle muren met stucpasta bijgewerkt en geschuurd met een langnek schuurmachine en/of deels met een klein schuurblokje
2) alle muren met een blokkwast (zoals voorgeschreven op de verpakking) voorgestreken met ALABASTINE Sneldrogende voorstrijk transparant.
3) Eerste laag verf aangebracht (Flexa Powerdeck) als basis ondergrond alvorens we de uiteindelijke (duurdere) verf wilden gaan aanbrengen.

Na het aanbrengen van deze eerste laag verf kwamen er verspreid over de muur allerhande groepen van verticale strepen tevoorschijn. Ook zonder bouwlamp zijn ze duidelijk zichtbaar. Ik dacht nog dat de verf wellicht niet goed was uitgevloeid, waarop ik een tweede (en derde) laag op 1 muur als test heb aangebracht met SPS Unitex 4040 Matte Muurverf (de uiteindelijke verf die we wilden gaan gebruiken). Hetgeen een verf is die erg mooi uitvloeit. Echter bleven de strepen ook hierna duidelijk zichtbaar.

Op dit moment ben ik alle muren in het huis met Flexa Powerdeck 1 laag aan het schilderen om te zien of meerdere muren deze verticale strepen laten zien. En helaas de verticale strepen zijn op vrijwel alle muren in meer of mindere mate zichtbaar.

Als test heb ik nog de kleinste muur, waar nog maar een laag Flexa Powerdeck op zat, opnieuw geschuurd en nogmaals geverfd met Flexa Powerdeck. Maar alsnog blijven de strepen zichtbaar.

Iemand enig idee wat dit kan zijn en wat de oplossing kan zijn? Is het stucwerk niet goed, ligt het aan de voorstrijk of toch aan de verf?
Als de strepen van voorstrijk zijn helpt het dan om direct met een "duurdere" verf te gaan sauzen?

Alvast bedankt.


PXL_20230812_145655507.jpg PXL_20230817_190645476.jpg PXL_20230817_192240075.jpg PXL_20230820_123057447.jpg PXL_20230820_123116054.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het ligt meestal aan de manier van aanbrengen: Te weinig muurverf in de roller, en te lang doorrollen met een te lege roller. En altijd "nat in nat" werken, met het open einde van de roller half op de reeds aangebrachte baan.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Stop met die goedkope verf en doe eens een muurtje meteen met de goeie verf.
Als je namelijk (onbewust) een structuur aanbrengt, dan kan je blijven verven wat je wilt, maar dat krijg je er nauwelijks meer uit.

Ik denk het te kunnen zien, maar voel je de strepen?

ps. voorstrijken van onder naar boven, druipers hebben dan minder invloed, maar daar zit hier de oorzaak volgens mij niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu