Strepen in glad gestuuct plafond na drie keer sauzen

Mark345

  • #1
Onlangs hebben we ons nieuw glad gestuuct plafond geverfd .

Nu als ik van een afstandje kijk zie ik allemaal schaduwstrepen lopen,

maar als ik er recht onder sta zie ik een mooi egaal wit plafond

Hoe kan dit??? we hebben alabastine rolbare voorstrijk gebruikt en toen nog eens drie keer overheen gesausd met een isoleerende latex van een duur merk ,en ook nog NAT in NAT gewerkt

Zelfs een erkende schilder laten komen en die heeft een proefstukje gedaan en daar komen de strepen zelfs doorheen

Zou het mischien zo kunnen zijn dat het door de rolbare voorstrijk komt???

Als iemand ons hier mee kan helpen bij voorbaat dank!!
 

Fiesiekus

  • #2
Waarschijnlijk is de rolbare voorstrijk te dik, te traag of overlappend opgebracht.

De stuclaag: is nieuw aangebracht dus; schuurband, geelband, of roodband?

Wat is isolerende latex en waarom is daarvoor gekozen?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Het kan ook zijn dat je plafond niet recht ligt.
 

Mark345

  • #4
Stucwerk was platre de lambert als je het zo schrijft

de primer hebben we overlappend aangebracht

isolerende latex is voor de muren omdat hier gele vlekken doorheen schenen met leem gemetseld vroeger

dus dachten we gebruik ook maar het zelfde voor het plafond
 

Vinimal

  • #5
Als die Alabastine geen diepgrondering is geweest (waterige vloeistof)
is dat de schuldige.
 

Mark345

  • #6
Was voor zuiging en hechting
 

EGeen

  • #7
Zelf denk ik niet dat de voorstrijk het is geweest, probeer eens na te gaan of de strepen wel kunnen komen van de voorstrijk (ongeveer waar je bent gestopt etc). Verder zijn de plekken steeds op dezelfde plekken? Dan zou dit ook aan het verzetten van het plafond kunnen liggen.(niet kaarsrecht). Voor de rest denk ik als u er met een renovatiemuurverf erover heen gaat dat het goed moet komen (als het niet aan het plafond ligt!) en als het aan de voorstijk lag. Anders is het gewoon het opentrekken van de verf tijdens het schilderen (aanzettingen) en kunt u een spacklatex gebruiken.
 

Mark345

  • #8
Dit was latex met een lange openingstijd opentrekken bedoel je waarschijnlijk mee dat de latex te snel droogde?
 

EGeen

  • #9
Aanzettingen zijn gedeelten die weer worden "open" getrokken door het verven van het aangrensende volgende stuk. De filmlaag(de eerste buitenste laagje dat al snel word gevormd) is dan al iets gevormd waardoor deze niet meer vloeit. Wanneer er dan overheen word gegaan met een roller wordt deze filmlaag stukgetrokken en vloeit niet meer glad uit. Het werken met een spacklatex voorkomt dit probleem iets, spacklatex heeft een lange open tijd waardoor deze eerste filmlaag nog niet wordt gevormd. Stel u heeft nog latex staan zijn er ook alternatieven die erdoorheen kunnen waardoor de open tijd langer wordt. Dit is enkel de oplossing als het hier gaat om aanzettingen!.

Latex is vaak op waterbasis, deze drogen sowieso al sneller, als hiermee een groot plafond moet worden geschilderd blijft lastig.
 

Mark345

  • #10
Nee netjes baantjes van 5 m getext zeker NAT in NAT ,we zijn ook geen kop koffie gaan drinken tussendoor met een sigaret erbij . :D

Hele plafond in een keer afgewerkt tot in het zweet :(

We snappen er niets van
 

EGeen

  • #11
Uuhmz tjah, om eerlijk te zijn zou ik er nu ook niet echt meteen uitkomen. Stel je gaat net zo lang door tot het goed is: Dit paar dagen laten drogen, en daarna proberen met een gewone latex op waterbasis(dus geen isolerende) en een nieuwe roller bezig.
 

Mark345

  • #12
Heb het idee dat het door de voorstrijk komt ,heb al veel gelezen over glimmende plekken in de voorstrijk door te dik aanbrengen maarja dit is volgensmij niet te voorkomen aangezien je altijd waar je overlapt dikker aanbrengt!!!

Weet van een aantal schilders dat ze bij de eerste laag de voorstrijk door
de latex doen , denk dat ik dit de volgende keer eens ga proberen en kijken wat het resultaat is. :shock:

Heb ook gelezen dat als ze met een spakmes het stucwerk glad maken,
en als ware ook banen trekken er vaak meer glimmende strepen als ware op het stucwerk komen ,door de dichtheid van het stucwerk op deze strepen. Op deze strepen kan de voorstrijk minder opzuigen resultaat een minder goeie verdeling van de voorstrijk en latex of is dit allemaal onzin???
 

Fiesiekus

  • #13
Schrap voorstrijk vóór latexen nou maar van je boodschappenlijstje en vervang 't door kwaliteitslatex (verdund) erbij te zetten.

Goed voor je portemonnaie, je nachtrust en het eindresultaat.
 

EGeen

  • #14
Het gebruik van voorstrijk vind ikzelf geen slechte manier. Een kwaliteitslatex is vaak duurder dan een nette voorstrijk. Ik heb namelijk zelf nog nooit iets gehoord over problemen door de voorstrijk. Sowieso als er gewerkt word met een isolatex dan bedekt deze ook de voorstrijk. Mijn inziens is het nogal raar als een isolerende latex wel brandschade, nicotine, waterschade etc kan verdoezelen en een simpele voorstrijk die ervoor bedoeld is niet. Tevens zoals ik zij in een ander topic, een muur heeft nooit een egale zuiging over de gehele breedte, dus als er dan voorstrijk wordt gebruikt (en dat gebeurd vaak) zouden er vaker problemen mee moeten zijn. Het aanzetten met de vlakspaan, zou ook raar kunnen zijn tenzij de stuckadoors slecht werk hebben afgeleverd. Verschillende voorstrijken zijn er inderdaad, verkoop zelf eigenlijk nooit de alabastine maar dit moet gewoon net spul zijn. Stel de voorstrijk is er niet ingetrokken waardoor er een laag bovenop ligt, krijg je schaduwvorming dus wellicht strepen. Maar dit zal niet snel gebeuren met nieuw stucwerk. Als de filmlaag niet netjes is strakgetrokken kan het ook verontreiniging zijn, dat met nieuw stuc lijkt me ook stug, maar wellicht in de roller.
 

EGeen

  • #15
Wellicht dat Kees dit ooit heeft meegemaakt in zijn carriere, en weet hoe dit op te lossen?
 

renehi

  • #16
Ik heb het product ook op meerder locaties gebruikt (bij een schuin dak is het product wel handig) Eigenlijk nooit met product problemen gehad. Ik rolde het wel met een lakrolletje netjes uit, je kunt wel laagdikte creëren met het product. Maar of het dan na 3 lagen iso.latex nog te zien zou zijn betwijfel ik ook.
Enige wat ik je ook kan adviseren is om te kijken hoe de banen lopen. Zijn de banen bijna net zo breed als het gereedschap wat je met het voorstrijk hebt gebruikt? Dan zou het aan de voorstrijk kunnen liggen, het is nl. wel een dikke voorstrijk (anders is het niet rolbaar) Of zijn de banen 30-50 cm breed en dat het aanzetten zijn van de gips.. Wellicht dat je nog een rechte metalen hoekprofiel of lat tegen je plafond kan leggen om te kijken of je plafond recht is, misschien heeft de stucadoor niet geheel recht je plafond gestuced (aanzetten).
 

EGeen

  • #18
Hmm ik heb inderdaad het productinformatieblad er even bijgepakt, het is een ander product dan ik in eerste instantie dacht, mijn excusses. Had een andere voorstrijk van alabastine in mijn hoofd. Maar opzich lijkt me het na een aantal lagen latex gewoon op te lossen zijn geweest. (normaal gesproken)
 

Mark345

  • #19
Heb een vachtroller gebruikt en daarna nog eens geprobeerd een klein stukje met korte vachtroller dus weet het ook niet
:(
 

Mark345

  • #20
Had een korte vachtroller gebruikt bij het aanbrengen van de voorstrijk en ja er waren glimmende strepen op het plafond omdat als je overlapt het altijd dikker komt te zitten .

als jullie hier iets mee kunnen :?:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu