Vreemde strepen met reliëf in schilderwerk

Claudiavp

  • #1
Heeft iemand een idee wat hier aan de hand is en nog belangrijker, hoe lossen we dit op?

We zijn zojuist begonnen aan het schilderen van onze babykamer. We wonen al 2 jaar in dit appartement en hebben deze kamer nooit geschilderd. Was nog gewit vanuit de vorige bewoners.

na een eerste laag goed opzetten van de verf verschenen al snel vreemde druipers. We dachten dat het aan de verf lag, maar ook een andere verf getest die eerder geen problemen gaf op een andere muur. De verf is goed geroerd.hier hetzelfde effect.

wie weet raad? Meerdere lagen verven lijkt het te verergeren doordat het echt reliëf heeft

alvast hartelijk dank voor het meedenken!

IMG_0667.jpeg 64AC889E-A67F-41CB-9689-862A228973D3.jpeg IMG_0664.jpeg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Sowieso zit de muur helemaal vol met allemaal halve aanzetten van banen.

Wanden sausen doe je door eerst de randen te sausen met een klein kwastje en rollertje (om de structuur van de kwaststrepen weg te rollen). Daarna maak je met een goed verzadigde roller lange banen: je zet de roller halverwege een baan, rolt naar beneden en over dezelfde baan weer naar boven om goed te verdelen. Daarna weer de roller volledig verzadigen en verder gaan. Na een paar banen rol je ze even achter elkaar na met ook nu weer lange banen van boven naar beneden en weer terug.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Het lijkt wel alsof er een lekkage over die muur gelopen heeft in het verleden, wat zit er boven die kamer? is dat aannemelijk?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Of er is veel teveel voorstrijkmiddel op gesmeerd waardoor het niet goed of anders hecht?
 

Claudiavp

  • #5
@Haemmertime Boven de kamer zit een plat dak. Best aannemelijk dat er ooit lekkage is geweest… maar niet de afgelopen 2 jaar in ieder geval. Heb je een idee hoe we het kunnen behandelen als dat zo is ?
 

Claudiavp

  • #6
@Ronny
We hebben geen voorstrijk gebruikt
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Zijn de muren schoon gemaakt? (ontvet)

Maar hoe verder?
O.a. het relief eruit schuren en daarvoor moet de verf eerst goed uitgehard zijn.

Verder eerst verder denken wat de oorzaak is, ik gok vet, maar er zijn meer opties.

Misschien zelfs een deel van de oude verf wegschuren. Maar dat is lastig, want als je door de verf gaat, dan maak je mogelijk kuilen in de laag eronder omdat stucwerk sneller verdwijnt dan latex.
 

De Bob

  • #8
Hallo
Na droging van de muren, deze vlak schuren met b.v. een zwenkbare schuurvoet, en papier korrel 180/220, zodat alle oneffen heden eruit zijn, (met deze schuurvoet houd/maakt u het stucwerk vlak) daarna ontstoffen en in de voorstrijk zetten, zonder druipers achter te laten, daarna 1 of 2x in de "muurverf", met een goed verzadigde vachtroller van boven naar beneden banen trekken en overlappend op elkaar.
 

Claudiavp

  • #9
@De Bob bedankt voor het advies! Gaan we doen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu