Strepen en vlekken geverfde muren en plafond.

Deltre

 • #1
Gisteren hebben wij ons plafond en muren geverfd. Plafond en één muur met een soort wit en een andere muur een groenige donkere kleur.

Voordat we dat hieraan begonnen heb ik gaatjes in muren gevuld en daarna vlak geschuurd. Ook heb ik een goot gefreesd.
Bij een speciaalzaak hebben we de verf gekocht van zeer goede kwaliteit.

Probleem;
1. Daar waar ik geschuurd heb hecht de muurverf nu niet, zowel bij de witte als de groene. Ik ben nu bewust dat ik de voorgaande laag heb weggeschuurd waardoor de muur daar geen ‘bescherming’ meer heeft en meer ‘zuigt?’
2. Bij de keuken zaten vlakken met speciale verf die je makkelijk af kan doen met een natte doek. Hier dekt de verf ook niet. Maar erger, het lijkt of de nieuwe verf de oude heeft meegenomen en dat deze uitloopt en mengt met de nieuwe verf.
3. het plafond heb ik geverfd per vierkante meter, nat op nat. Maar toch is deze niet mooi egaal. Het oude schilderwerk van het plafond had in het midden een soort streep, deze is nog steeds zichtbaar.

Nu, achteraf, heb ik een aardig idee waar het probleem zit. Maar ik had de schuurplekken moeten behandelen met een voorstrijk(?)
Maar wat had ik moeten doen met de keukenverf die nu lijkt te mengen met de nieuwe?
Maar de belangrijkste vraag, voordat ik nu verder ga, wat moet ik doen om het nog goed te krijgen? Ik wil niet riskeren om nog een keer eroverheen te verven met een nieuwe laag, want wordt het dat wel egaal en blijven de vlekken gewoon en mengt de oude keukenverf dan niet.

Graag lees ik wat ik het beste nu kan doen om het nog mooi te krijgen.
Alvast bedankt!

foto’s: bij de groenige muur zie je rechtsonder de mening van de keukenverf die uitloopt. Zo ook bij het koffiezetapparaat van boven naar beneden is deze helemaal ‘gemengd’.

8FD3D6D5-9DA6-42BC-94AF-9D9AB393136C.jpeg
114F31D5-EAC1-49F4-93CC-C938BFEE4314.jpeg
057488FB-7949-4215-B77E-6815C8236945.jpeg
D2C21854-140D-49F0-A35D-2E536C6BDAE4.jpeg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #2
Gewoon te dun opgezet.
Roller moet goed verzadigd zijn, en niet gaan door rollen tot er geen verf meer op de roller zit.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

Deltre

 • #3
Bedankt voor je reactie Peter, maar dat is het zeker niet. Ik heb juist goed nat gerold en veel verf gebruikt.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #4
Vanwaar dan de ongelijke dekking van de groene kleur? Er is duidelijk te zien dat de ene baan dikker is opgezet is dan de andere (naastgelegen) baan.

Aan het rolpatroon in de verf is ook te zien dat er geen vlakken nagerold zijn na het opbrengen, maar dat je alleen losse banen gemaakt hebt van ook nog eens halve lengte waardoor je juist nog eens extra aanzetten krijgt in het midden.

Voorstrijk moet je altijd gebruiken op onbehandelde ondergronden. Plamuur / vuller = onbehandeld en zuigt meer. Vandaar dat deze plekken er door komen.
 

Deltre

 • #5
Hoi Bert,

Ik heb vlakken van 50cm geschilderd met een soort N. Die ik dan helemaal uitrolde over die 50x50cm en b dat van boven naar beneden. Toen ik helemaal beneden was rolde ik van boven naar beneden van links, overlappende eerdere baan, naar rechts en opnieuw. En dat is de reden waarom je bij de keuken (koffieapparaat) die lichte banen ziet. De onderste anderhalve meter zat die speciale muurverf die je kan afdoen met een doek, die heeft zich daar helemaal vermengt met de nieuwe verf. En toen ik beneden klaar was ging ik, met de vermengde verf op de rol, de banen nog eens van boven naar beneden trekken.
Toen ik rechts van de andere muur verder ging, en met het bakje de verf op de muur beschadigde, ging ik nogmaals met een baan van boven naar beneden, met een roller waar ging vermenging op zat, vandaar die donkere baan. Maar dat zag ik pas later.

Maar goed. De vraag is niet wat ik had moeten doen, de vraag is wat moet ik nu doen om het nog goed te krijgen?

1. toch nog een nieuwe tweede laag verf eroverheen?
2. Vlekken en vlakken alsnog aanstippen met een voorstrijker en dan weer nieuwe kleur?
3. De hele muur voorzien van voorstrijk, of iets anders, en dan toch weer opnieuw de kleur aanbrengen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #6
Je zult toch echt nog minimaal 1 laag er overheen moeten zetten.
En dan geen vakken van 50 cm, maar van vloer tot plafond.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #7
Nu er al een laag verf is aangebracht is voorstrijken m.i. niet meer nodig.

Nog een laag verf goed opzetten met uitsluitend banen van helemaal beneden tot helemaal boven. Randen met een kwastje en kleine roller doen. Verf voldoende opzetten en niet blijven rollen tot de roller droog is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #8
IMG_20211124_101700.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #9
Het is niet zo moeilijk. Bovenstaand een houten wand opstelling die is behangen en daarna gesausd. Gebruik een brede 30 cm vachtrol en verzadig deze goed. Eerst een paar maal met veel verf uitrollen op een stuk karton. Zet de verzadigde rol in het midden van de wand en rol vervolgens naar boven en naar beneden. Werk nat in nat dus over brug de vorige baan voor 1/3 en rol licht na. Verdun de verf niet te veel, max 5%.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu