Plafond en muren vertonen strepen

Benzelf

  • #1
Ik ben bezig om mijn huis binnen te schilderen. De muren bestaan uit spuitwerk (wit). Als ik dit overschilder met Histor muurverf (roomkleur) ontstaan er strepen (licht en donker) op de muur. Na drogen wordt het wat beter maar gaat niet weg. Had ik een bepaald voorstijkmiddel moeten gebruiken i.p.v. de muur schoonmaken en 2 keer sauzen. Ik heb de verf aangebracht met een langharige roller.

Wie heeft een idee.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Zijn uw muren met spack gespoten, of met normale muurverf?
 

Benzelf

  • #3
De muren zijn met spack gespoten en het plafond is bij de bouw wit opgeleverd.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Voor spack dient u muurverf te gebruiken met een langere " open tijd ".

Hierdoor kunt u langer nat in nat werken zonder aanzetten en banenbontheid.

Het plafond kunt u met utra matte muurverf schilderen en daaraan een droogvertragend middel toevoegen dat bij de vakhandel verkrijgbaar is.

Bovenstaande is van belang indien u te maken hebt met strijklicht. Daardoor vallen strepen / baanaanzetten e.d veel meer op.
 

Walter2172

  • #5
Kees heeft wel gelijk wat betreft de langere open tijd van andere latex, maar je kunt het geheel ook voorlijmen. Dit middel is gewoon bij de bouwmarkt te koop en heft de enorme zuiging van spack grotendeels op.
Hierdoor heb je meer tijd om de latex te verdelen.
Tip: wees niet te zuinig met het aanbrengen van de latex, gebruik een roller op een stok, rol van boven naar beneden. Zet ong. een meter breed op en rol deze vervolgens netjes uit. De kanten doe je het best met een muisje (klein rollertje 10cm.) Plak de omgeving goed af zodat je je kan concentreren op je werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu