Stopcontact wasmachine wasdroger

Seije

  • #1
Kan iemand mij helpen in de bijkeuken heb ik 1 stopcontact hier wil ik met een verlengsnoer mijn wasmachine/droger/diepvriezer op aansluiten.
Doordat ik niet weet of al die spanning op een groep pas wil ik z'n verlengsnoer op aansluiten als er teveel spanning op staat.
Bestaat zo'n ding ook voor 3 apparaten?

Groeten
 

Fiesiekus

  • #2
Wasmachine heeft één aparte groep nodig. Een verlengsnoer is voor zo'n veel vermogen trekkend apparaat niet aan te raden.

Het beste leg je nog een groep aan voor de droger/vriezer en verplaats je de WCD die speciaal voor de wasmachine bestemd is.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Een slecht plan. De wasmachine hoort op een afzonderlijke eindgroep aan gesloten te zijn. Bovendien zal zo'n 'schakeldoos' dan ook je diepvries uitschakelen met alle gevolgen van dien. Beter op dit stopcontact enkel je wasmachien aansluiten en voor de droger en diepvriezer een andere oplossing zoeken.
 

Seije

  • #4
Nou ik heb nu al 6 jaar in de bij keuken de CV staan (die stroom gebruikt) een wcd met 1 verlengsnoer voor de wasmachine en vrieskist. Nog nooit is er iets fout gegaan.
Ik weet alleen niet hoe ik het moet doen met de wasdroger die ik ga kopen.
 

Fiesiekus

  • #5
Nee precies, da's het punt. En als ik het goed begrijp is het verlengsnoer voorzien van een verdeeldoos?
 

Seije

  • #6
Sorry hoor ben een leek hierin.
Uhm ik heb nou gewoon zo'n stekkerdoos op 1 wcd geplaatst en hier zit nu een wasdroger en vriezer op aan gesloten en ik heb nog nooit overbelasting gehad.

Want als je overbelasting heb merk je dat toch gelijk.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #7
Een droger verbruikt ook veel stroom. Alles bij elkaar zal de groep overbelasten en als je pech hebt eerst de stekkerdoos verbranden, omdat die helemaal niet geschikt zijn voor zulke hoge stromen. Beter een aparte groep voor doger en diepvries, of bij een algemene groep erbij op. Iig apart van de wasmachine.
 

StefanD

  • #8
Een oplossing is om de huidige wandcontactdoos te vervangen. Er zijn opbouwdozen waar 2 randaarde stekkers in kunnen. Dit is weinig werk en redelijk eenvoudig. Je kunt dan de vriezer direct op de WCD aansluiten en de wasdroger en wasmachine via een wasdroogschakelaar.

De beste oplossing is natuurlijk een extra groep.
 

Seije

  • #9
En als ik gewoon mijn verlengsnoer hou met daarop wasmachine en droger en als de droger er is gewoon nooit de droger en machine tegelijk aanzetten.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #10
Alles kan maar het is niet toegestaan. De wasmachine hoort op een aparte groep te zitten en stekkerblokken zijn niet geschikt voor zulke hoge stromen en kunnen brand veroorzaken!
 

StefanD

  • #11
Dit soort schakelaars is overal te koop:



Ze zijn speciaal bedoeld voor aansluiten van wasmachine en droger op 1 groep. Het lijkt me toch dat dat wel toegestaan is?
 

Seije

  • #12
StefanD; Ja zo iets bedoel ik maar bestaan die ook met 3 dingen? want dan kan daarbij de vriezer.
 

StefanD

  • #13
Heb ik nog nooit gezien. In plaats daarvan zou ik de huidige WCD vervangen door een exemplaar waar twee stekkers in kunnen.
 

Seije

  • #14
StefanD;
Tja weet je waar daar het probleem van is dan moet de stroom eraf en onze cv heeft opstartproblemen (is al iemand bij geweest) en als hij werkt werkt hij goed.

Een idee als ik nou zo'n schakelaar koop en ik sluit mijn wasmachine en diepvriezer erop aan en op het moment dat ik de droger gebruik trek ik de stekker van de wasmachine eruit.
 

StefanD

  • #15
Zelf zorgen dat er maar 1 apparaat tegelijk werkt is natuurlijk ook een oplossing. Maar dan heb je ook niet zo'n relatief dure wasdroogschakelaar nodig; dan volstaat je huidige verlengsnoer. (Er vanuit gaande dat dat een degelijk exemplaar is dat gemaakt is voor 16 ampere)
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #16
Heb je geen enkel ander stopcontact in je bijkeuken waar de diepvriezer bij kan? Het punt met die schakelaars is dat de droger, in jouw geval dan de diepvriezer, wordt uitgeschakeld als de wasmachine gaat verwarmen.
Lijkt me niet zo'n wenselijke situatie...
 

EtK

  • #17
Seije schreef:
StefanD; Ja zo iets bedoel ik maar bestaan die ook met 3 dingen? want dan kan daarbij de vriezer.
Dat zou toch niet logisch zijn? Je wil de vriezer toch niet uitschakelen als de droger ingeschakeld wordt?

Met alle respect hoor maar in een ander topic schrijf je dat je een (kabel)modem niet aan wil laten staan in verband met mogelijk brandgevaar en vervolgens wasmachines/drogers/vriezers aan elkaar knopen met verlengdozen?

Wees verstandig en gebruik hier geen verlengkabels/dozen maar volg het advies op van een aparte groep. Is dat niet direct te realiseren monteer dan een dubbele wcd i.c.m. een wasmachine/droger schakelaar.

Veel succes!
 

Seije

  • #18
Oke dus op die 1 wcd kan een verlengsnoer met daarop de wasmachine en droger.

Zo doe ik het dus 6 jaar want als het te hoog is slaat het toch gelijk door?


Groeten.
 

StefanD

  • #19
Nee, dat kan niet met een verlengsnoer. Alleen met zo'n speciale wasdroogschakelaar kun je een wasmachine en -droger op 1 groep aansluiten. De zekering is bedoeld voor noodgevallen; je behoort je apparaten zo aan te sluiten dat bij normaal gebruik de zekering niet springt.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #20
Seije schreef:
Oke dus op die 1 wcd kan een verlengsnoer met daarop de wasmachine en droger.
:?

Lees nu nog eens rustig alle reactie hier door...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu