Siemens vaatwasser SE24266EU/17

Msav

  • #1
Onze Siemens vaatwasser heeft al een tijdje problemen. Als ik een programma start, dan neemt hij alleen maar water in bij de start van het programma.

Telkens als een deel van het programma is afgerond, en er bijvoorbeeld nieuw spoelwater moet worden ingenomen, dan gebeurt dit niet. Het pompje draait wel, want als ik bijvoorbeeld met een emmer water toevoeg, dan spoelt ie gewoon.

Het programma loopt verder gewoon af, en er zijn geen foutmeldingen. Ik heb al verschillende keren alle (toegankelijke) filters schoongemaakt.

Kan iemand me op weg helpen, wat ik nog meer kan doen om het weer in orde te krijgen.
 

Msav

  • #2
Wie heeft er een beschrijving van het demonteren van bijvoorbeeld een zijpaneel om bij het zgn labyrint te komen of dat soort zaken.

Ik wil namelijk niet zomaar allerhande schroeven beginnen los te maken, voordat ik weet wat ik ga doen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een exacte beschrijving hoe je de zijplaat moet verwijderen kan ik je niet geven, ik heb zelf geen repareervaring daarmee.

Wel kan ik je verwijzen naar de onderdelensite van Siemens, waar je de tekeningen van vaatwassers kunt bekijken. Ook daar komt niet exact uit de verf hoe die plaat er af moet, maar alle beetjes helpen...

Pas wel op met dat labyrint. Laatst was er een vragensteller, die het labyrint had schoongespoten, en er daarbij een barst in was gekomen.

Ik raad je aan om vóór je begint eens op dit forum goed te kijken bij Bosch en Siemens vaatwassers. Zoek bijv. met het woord labyrint, om te weten te komen waar je zoal naar moet kijken. Bosch ook, omdat die inwendig vrijwel gelijk zijn aan Siemens...

Een paar onderwerpen die extra aandacht verdienen zijn de volgende, daar staan afbeeldingen bij van zo n labyrint en andere onderdelen van een Bosch/Siemens vaatwasser:

Siemens SE65560 blijft water nemen, vervolgens wegpompen

Bosch exclusiv vaatwasser SGS8482EU/13 vuil + niet drogend

Bosch vaatwasser SHV 46A03EU/13 FD 8206 blijft hangen
 

Msav

  • #4
Beste Kees, de tips die je geeft had ik inderdaad al in gedachten. Ik ga het zeker eens proberen.

Maar je hebt het over Bosch/Siemens, betekent dit dat deze machines vergelijkbaar zijn of dezelfde onderdelen bevatten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Klusidee Kees schreef:
Bosch ook, omdat die inwendig vrijwel gelijk zijn aan Siemens...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu