Siemens vaatwasser SN68M06eu/b6 pomp na vervanging pomp / hittepomp nog niet af

Pijlman

  • #1
Goedendag,

Onze vaatwasser van 6 jaar oud (Siemens SN68M06eu/b6) geeft storing E25. Daarop pomp gecontroleerd, afvoer gereinigd en gechecked (afvoer in emmer, afvoerslang helemaal schoon gemaakt). Geen resultaat, weer E25
Daarna afvoerpomp vervangen, geen resultaat. Vervolgens hittepomp, labyrinth, terugslagklepje, pompafdekking vervangen.
Helaas komt de storing nog steeds terug :(
Wat doet de machine wel: Als ik de machine start met water in de machine, dan pompt ie een paar pulsen af, daarna weer E25. Als ik dit herhaal tot de machine leeg is (steeds resetten en starten), dan pakt de machine vers water en start met het wasprogramma. Tot het moment dat er weer afgepompt moet worden, dan geeft ie weer E25.
Ik weet niet meer wat het nu nog kan zijn. Sensor 00611323? Deze meet dacht ik alleen de vervuilingsgraad van het water. Er staat ook geen water onder in de machine. Sproeiarmen draaien en zijn vrij, machine wordt goed heet.
Kan iemand mij helpen met tips?

Alvast bedankt,

Rene Pijlman
 

Repair-man

  • #2
E25 duid op een geblokkeerde afvoerpomp (schoepje draait niet of niet goed rond) of een ontbtrekende pompdeksel (witte kapje wat je kunt verwijderen onder het filter rechts beneden, als je deze hebt losgehaald en terugplaatst moet je een klik horen, dan vergrendeld het kapje.), hierdoor bouwt de afvoerpomp geen druk op en wordt er geen juiste meting gedaan van de stroomopname van de afvoerpomp zodat de electronica kan bepalen of de kuip leeg of vol staat met water. Afvoerpomp is de 00631200..! , Klopt het enr van de machine.. want er zijn meerdere afvoer pompjes die passen met andere bestelnummers.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu