Regenereerventiel van Siemens vaatwasser vervangen, heeft niet geholpen

Nicolaasje

  • #1
Ik heb het regenereerventiel van mijn Siemens vaatwasser (SE 65M380EU/21) vervangen. Zie topic, dit omdat het zoutreservoir binnen een paar dagen leeg is na bijvullen en de glazen erg zout smaken.

Helaas is het probleem niet verholpen, ik zie na een vaatbeurt het zout op de vaat zitten. Het linker ventiel op onderstaande foto heb ik vervangen. Heeft er iemand een idee wat er nu nog fout kan gaan?

Hoe werkt dit ventiel, als hij in ruststand staat, dan is het palletje op zijn langst. Ik kan me voorstellen dat hij dan de leiding blokkeert zodat er geen zout uit het reservoir wordt doorgelaten. Is het zo dat wanneer er spanning (230 V) op het ventiel gezet wordt het palletje wordt terug getrokken zodat er zout wordt doorgelaten? Als dat zo is, dan zou je zeggen dat er in mijn situatie constant spanning op het ventiel staat zodat er zout wordt doorgelaten.

Eigenlijk kan hier niet veel mee fout gaan toch?

IMG_0621.jpg
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Dan meet je toch even de spanning op het ventiel?
Wat is je woonplaats?
 

Repair-man

  • #3
Zie hierboven , als er continu spanning op het ventiel blijft staan dan regenereert het zout continu.
Afhankelijk in welk gebied je woont onthard het PWN al het water voor je voordat het de woning in gaat..
Als je waterhardheid ca 8 graden dH is dan heb je geen regeneratiezout meer nodig. Het volstaat dan met een 3 in 1 tablet wasmiddel voor de vaat..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu