Bosch exclusiv vaatwasser SGS8482EU/13 vuil + niet drogend

Katinka

  • #1
Goedendag,
Ik heb een vaatwasser Bosch exclusiv, logixx automatic
E-nr.:SGS8482EU/13
FD:8112 440004
Typ: S9ET1B
3 jaar jong.

Problemen die zich momenteel altijd voordoen:
  • Warmt niet op.
  • Vaatwas blijft smerig, vettig en droogt niet (waterdruppels)
Soms:
  • Vaatwasblokje komt wel uit doosje maar lost niet op en blijft de volle +/- 150 minuten op de bodem liggen, drapperig of maar half opgelost.
  • Staat stil bij de laatste minuut in display verschijnt 1 minuut en blijft daar dan op staan, sluit het programma dus niet af.
  • Als je (en ik weet niet of dat hoort) hem halverwege het programma opent is het soms vacuüm gezogen, geen water onderin, maar misschien ligt het met welke programma hij bezig is?
Heel soms:
  • Gaat de tijd op 199 min. staan als je hem aanzet, en loopt dan niet zijn programma af, blijft dan stug op 199 minuten staan.
Ik denk het verwarmingselement, kan dat?
Kun je die zelf vervangen waar zit deze dan, je ziet hem niet.

Nog iets ik spoel hem regelmatig schoon met HG onderhoudsmonteur voor was en vaatwasmachines, heb na de gebreken wel 5x gebruikt, maar gebreken blijven al lijkt het in iets mindere mate. HG is vrij duur en vroeg me af of soda het zelfde effect heeft?

Tja dat was het wel. Hoop op antwoord.
Met vriendelijke groetjes,
Katinka
 

Janavg

  • #2
Ik heb het idee dat er niet genoeg water in de machine komt. Hierdoor kan de machine niet verwarmen. (element is een doorstroomelement werkt op waterdruk). Waarschijnlijk is de waterhuishouding van de machine vervuild.

Kijk eens naar de tips over soda reiniging op deze site.
Werkt dit niet dan machine aan linkerkant open maken, dan is het zeer goed te zien of er inderdaad vervuiling aanwezig is.

succes Jan
 

Katinka

  • #3
Ik heb dus met soortgelijke middelen als soda geprobeerd schoon te spoelen, maar werkte niet, maar ik heb nog niks uit elkaar gehaald, dus dat zal ik dit weekend eens proberen.

Bedankt voor het advies.
 

Katinka

  • #4
Ik heb hem uit elkaar gehaald en er is een klein stukje ernstig bevuild ook met kalk, de rest is brandschoon, is dit het probleem?

Zo ja, met soda is het niet echt gelukt, waarschijnlijk door de kalk, kan ik andere middeltjes gebruiken, is azijn iets om het kalk proberen op te lossen?

Of een kalkoplosser, je kunt er niet echt bij ook niet met een slang, zit in een hoekje en het buisje is heel dun.

Foto's:




Tevens is onderaan links voor een buisje bruin en er zit iets van een vlottertje kan dat nog kwaad? Lijkt niet verstopt, maar wel vast te zitten is niet makkelijk schoon te krijgen.
Foto's:

 

Katinka

  • #5
Maar de foto's staan erop, we zijn nu aan het schudden met heet water en soda, er gaat wel iets uit na een uur geschud te hebben, maar niet echt snel, zo zijn we nog wel 1 week bezig :mrgreen:

Ik ga even verder op het forum kijken wat men allemaal al niet kan doen, maar kunnen al die problemen aan dat kleine vakje liggen?

Waar is dat vlotterdingentje voor water erin of eruit?
En ik vroeg me gewoon eens af waar zit in hemelsnaam het verwarmingselement in dit type apparaat. Tja ben beetje nieuwsgierig en wil nu wel wat meer weten over het mijn afwasmaatje. :D

Ik hoor net van mijn lieve man dat het vieze rechtse vakje in ieder geval al los aan het weken is, maar nog steeds een brok die nu een beetje los gaat bungelen, we gaan gewoon door met spoelen. :roll:

Groetjes Katinka
 

Katinka

  • #6
Zijn al tig keren met soda bezig geweest en lopen schudden, gaan nu weer terug in machine plaatsen en soda kopje toepassen en wat uurtjes laten staan, gaan het nog eens bekijken, hebben apparaat aangezet, maar we denken niet dat het labyrint echt de problemen geeft.

Wat nu?
Zou het het vlottertje kunnen zijn, ik heb het idee dat hij vastzit ofzo, kan het hierdoor ook komen dat hij zich vacuüm zuigt.

Kan de printplaat bij ons nog een probleem geven, wat ik hier ook vaker lees?

We gaan er weer soda in doen en het systeem laten draaien we zien morgen wel weer verder.
 

Alex99

  • #7
Katinka,

Ik had inderdaad zelfde probleem.
Het labyrint heb je al los zie ik.

Als je de electrische stekkertjes loshaalt kan je ook de hele unit met vlotter los halen.
Deze zit wel gelocked dus moet je even met een schroevedraaier een plastic lockje wegdrukken.

Onderaan zit ook nog een slang (rechts), deze kan je los trekken, komt nog wel wat water uit die je in een bakje kan laten lopen.

1 van de schakelaars kan je voorzichtig verwijderen en met wederom een schroevedraaier kan je deze unit open maken en goed schoonmaken.
Daarna weer monteren, raad aan de slang naar deze unit ook goed te reinigen. die zit waarschijnlijk ook vol met drap.

Deze klus heb ik door een monteur laten doen, maar was achteraf makkelijk zelf te doen.

Groet Alex
 

Janavg

  • #8
Geheel met alex eens vooral de slang (de geribbelde) goed schoonmaken.

Succes
 

Katinka

  • #9
We hebben hem vanmiddag losgemaakt en bekeken, kregen hem niet geheel uit elkaar. Het vuil zat aan de zijkanten, niet echt noemenswaardig veel, het vlottertje zat vast en hebben we los kunnen weken en de buisjes en slang wat schoongeborsteld. Ook het filtertje wat erin zat van een millimeter laagje drap verwijderd.

Maar goed, we zijn daarna een afwasje gaan draaien en wat denken jullie, JAJAJAJAJAJAJA... Hij wordt weer goed warm, normale wasprogramma, nu nog maar 1x getest. Maar we gaan nu regelmatig de soda gebruiken (niet meer die HG) en gewoon wat vaker tussendoor gebruiken, dan blijft hij vast wel schoon.

Ik wil iedereen bedanken voor de enorme steun en hulp.

Groetjes Katinka
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu