IKEA keukenfront verwijderen van Siemens vaatwasser

Buf37

  • #1
Goedemiddag,

Wie kan mij opweg helpen met het verwijderen van een IKEA keukenfront 80x60 van een Siemens vaatwasser?
Ik heb geen idee of het een vaatwasser betreft die ooit vanuit IKEA geleverd is. De keuken zat er al in toen ik het huis kocht.

Het E nummer is: SX76P030EU/D4. Op de Siemens website kom ik geen handleiding tegen die over het monteren van het front gaat.

Aan de zijkant van de vaatwasser kan ik een strip verwijderen waarchter 1 rond gat zit en een sleufgat aan de onderkant. In het sleufgat zie ik een inbus schroef zitten in het ronde gat kan ik niet zien of er nog een schroef inzit. Verder lijken er geen montagepunten te zitten die betrekking op de deur hebben.
Bijgeveogd wat foto's ter indicatie. Het betreft een sleepdeur.

ALvast bedankt.

IMG_20240224_163454.jpg IMG_20240224_163437.jpg IMG_20240224_163422.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Op de handleidingensite van Siemens (klik hier) kun je de installatiehandleiding downloaden die bij dit model hoort.

Daarin staat ook beschreven hoe de deur gemonteerd dient te worden. Als je de instructies in omgekeerde volgorde volgt, zou dat de demontage van de deur moeten kunnen opleveren.
 
  • Like
Waarderingen: Buf37

Buf37

  • #3
Aha, ik had alleen in de gebruiksaanwijzing gekeken en niet in de installatiehandleiding. Die zocht ik.
Dan zou ik dus alleen die torque schroef uit het sleufgat hoeven draaien. Ik heb helaas geen lange torque schroevendraaier voorhanden, die moet ik eerst scoren.

Die zijstrips lijken er schuin van onderaf in te moeten, maar ik heb ze er nu gewoon ingeschoven, omdat de vaatwasser natuurlijk al op zijn plek staat en niet een stukje naar voren. Ik hoop maar dat ze alsnog goedzitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu