Vaatwasser Siemens SE24A932EU pompt niet (goed) af?

PDX

  • #1
Ik heb een Siemens vaatwasser type SE24A932EU. Bij de laatste was bleef de vaatwasser aan het eind van het programma hangen en hoorde ik een kloppend geluid van binnen, open gemaakt en bleek dat het water onderin bleef staan.

Vaatwasser leeggehaald, de pomp bekeken en er zat inderdaad wat vuil in wat het afpompen zou kunnen blokkeren. Toen schoongemaakt, pomp draait nu vrij, vaatwasser aangezet, pomp draait maar het water wordt niet minder. Ik hoor wel water door de slang afgevoerd worden maar tegelijk lijkt er nieuw water aangevoerd te worden.

Tenslotte al het water met de hand uit de vaatwasser geschept, bijna kurkdroog gemaakt tot aan de pomp. Als ik nu de vaatwasser aanzet (zelfs met de deur open) begint deze direct water in te pompen en na een tijdje probeert hij dit dan weer af te pompen, zonder succes. Ik hoor nog steeds wel water in de afvoerslang lopen, dus lijkt wel alsof hij afpompt maar tegelijk komt er ook weer meer water bij en blijft het waterniveau gelijk. Ik heb gefilmd hoe dit verloopt, filmpje kun je desgewenst hier zien (via WeTransfer): https://we.tl/t-oCCAftol4j

Tenslotte, het display geeft geen leesbare foutcode aan. Een paar delen van het LCD lichten op maar geen herkenbare letters of cijfers. Ik sluit een foto bij van het display.


lcd-display.png pomp.png
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Nieuwe kopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu