Schuin dak isoleren - folie

Pietjepuk11

  • #1
Hallo,

Heb al veel tips gekregen over het isoleren van een schuin dak en ben tot de coclusie gekomen dat ik regeltjes tegen de gording bevestig en daarop iisolatieplaten bevestig van +/- 4 cm dik. Vraag is of daar dan de folie overheen moet (vochtwerende). Buitenkant dak ligt geen folie dus dat moet kunnen. Over de folie bevtig ik een regeltjes systeem van +/- 2 cm. dikte ook weer, zodat ik daarop evt gipsplaten kan bevestigen. Kan ik destroom dan eenvoudig tussen die ruimte van de platen en regeltjes doortrekken. Zo ja hoe doe ik dat . Vanaf de vloer naar boven of gewoon omhoog en al borend door de balken heen naar links en rechts afbuigen. Lijkt me niet zo goed voor de balken dacht ik zelf, maar kan het? Als het goed is blijven de balken in het zicht.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
kijk even hier


en vul in "schuindak isoleren" onder het rubriek dak en schoorsteen

succes
 

Pietjepuk11

  • #3
Als ik regeltjes gebruik om tegen hety dakbeschot te bevestigen. Moet ik die dan impregneren of zijn ze wel bestand tegen evt vocht via dakpan oid?
 

Tiho

  • #4
Hoeft niet geimpregneerd, over het algemeen is het onder je pannen droog. Mocht er wel eens vocht met storm onderdoor slaan, dan droogt dit weer op.
 

Pietjepuk11

  • #5
Nog enkele vragen betreffende details bij het klussen.

1. Waar bevestig ik de regeltjes aan en waarmee. Dacht zelf met schroeven (mnaar welke?) aan de gording. Als ik echter met een isolatieplaat op de regeltjes nogmaals een regeltje schroef op de andere en ik wil ook gipsplaten bevetsigen dan trekt de boel volgens mij los door het gewicht en zwaartekracht vanwege de schuine hoek van schroeven. Kan ik de regle ook bevestigen aan het dakbeschot iof is dat Not Done.

2 welke schroeven gebruik ik (liever geen spijkers)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu