Schuin dak isoleren en betimmeren

Pietjepuk11

  • #1
Hallo,

Heb meerdere topics bekeken, maar die zijn voor mij als amateur te specialistisch. Het hoeft niet heel professioneel allemaal wat mij betreft. De vraag is: Hoe kan ik van mijn zolder met loopvloer een bewoonbare zolder maken. De 1e taak voor mezelf is om het schuin dak te isoleren van binnenuit. Huis is uit 1938 met houten vloer (zolder). Heb nog niet aan de buitenkant onder de dakpannen gekekn hoe dat geïsoleerd is, maar waarschijnlijk nauwelijks, want het waait er soms lichtjes boven door de kieren van e planken aan de schuine zijdes. Tegen deze schuine zijdes wil ik isoleren. Kan dat met steenwol tegen die plaken aan geniet of mag er geen contact zijn tegen de planken vanwege vocht ventialtie etc. Dit steenwol wilde ik betimmeren aan de binnenzijde met spaanplaten bevstigd aan de balken. De dikte van de balken bedrragt ongeveer 8 centimeter, waardoor er genoeg ruimte is OM te isoleren. Zit nog wel even met elektriciteit...kan dat aan de achterzijde van de spaanplaat tussen het steenwol en de plaat in of moet dat anders vanwege evt vocht van buitenaf bij evt lekkage in de toekomst? De loopvloer bestaat uit multiplex loopplaten met daaronder enkele extra dwarsbalekn, maar dit wil ik ook gaan verander door er enekle extra balken tussen te plaatsen zodat je een stevige woonvloer kunt creeeren, of kan dat ook beter op een andere manier. Bedankt alvast voor uw evt. info.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Toch nog even controleren of er een folie iod onder de dakpannen ligt, dit ivm eventuele vochtinsluiting in de dakconstructie.
Vervolgens kun je gaan isoleren door bijv latten haaks op de balken aan te brengen, hierop spijkerflens dekens te nieten, de naden luchtdicht af te tapen en vervolgens je plaatmateriaal aan te brengen. Neem liefst gipsplaat ivm de brandwerendheid. Elektra leidingen kun je tussen platen en isolatie aanbrengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu