Riolering - Soms loopt de pot langzaam leeg

Jornmeer

 • #1
Ik heb in 2016 een opbouw boven de garage laten plaatsen en eigenlijk tm 2017 geen problemen gehad. Eind 2017 begonnen de problemen met mijn toilet beneden (de opbouw staat boven het dak van het toilet). De toiletpot loopt goed weg bij doortrekken en vult zich daarna goed. Soms loopt de pot echter een langzaam leeg een aantal keer per dag, waardoor het water tot onder de rand komt en er vliegjes en rioollucht komen. Het vreemde is dat dit niet elke dag gebeurd, soms ook dagen/weken niet. Ik heb het hele riool na laten kijken en de riolering in de voortuin is geheel vervangen, ook het gedeelte van de gemeente.

Mijn vraag is: als er een probleem is met de beluchting of ontluchting, heb je dan altijd problemen, of kan het ook weken goed gaan? En is de be/ontluchting altijd zichbaar ergens aan de buitenkant van het huis? Ik heb een plat dak, maar kan niet zo 123 een pijpje o.i.d zien.

Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
Moeilijk te bepalen zo via de woorden.

Je hebt een opbouw boven op je wc en is de ontspanning leiding daar ook verder naar boven door getrokken?

Hoe ziet de leidingen onder de vloer er uit?
 

Jornmeer

 • #3
De opbouw is over de gehele lengte van de garage en het toilet is zeg maar een onderdeel van de garage.

Als ik bij de buren kijk zie ik geen pijpjes o.i.d in het dak van de garage waar bij mij nu de opbouw staat. Ik neem aan dat bij de bouw die op dezelfde plek worden aangebracht bij elk huis.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #4
Dan zal wel vermoedelijk de Hwa achter het huis de ontspanning zijn.

Maar hoe is de toestand van je riolering onder je huis.

Hier kunnen ook verzakkingen zijn waardoor het water slecht weg loopt.

 

Jornmeer

 • #5
Er zaten wel 2 HWA op de plaats waar de opbouw nu zit. Deze hebben ze afgesneden en afgedopt. Dus dat was waarschijnlijk de oude ontluchting?
 

Jornmeer

 • #6
De riolering onder het huis is 6 x helemaal nagekeken en daar is volgens iedereen die er naar heft gekeken niets mee aan de hand. Ik snap alleen niet waarom er ineens problemen ontstaan die tot nu toe ook ineens weer weg zijn na verloop van tijd.
 

Jornmeer

 • #7
 

Jornmeer

 • #8
Dit is de situatie en bij de buren zie je de HWA zitten. Ergens in het midden zat er dus ook nog een.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #9
Zijn er geen tekeningen meer van dan?

zie de ene afvoer van buren die loost op het tussen dak

Dan moet bij de buren ook een afvoer van dat dak zitten of achter het huis zit nog afvoeren.

Het closet papier hoopt zich dan op en word een grote prop en als je wc door trekt loopt deze geheel vol en door de druk zakt het allemaal weg en dan trekt het je wc leeg omdat er geen of nauwelijks ontspanning is.
 

Jornmeer

 • #10
Die Hwa pijpen gingen door het dak heen, door de vloer in de garage naar de kruipruimte. Ik heb alleen het gevoel dat die niet op het riool aangesloten waren, maar dat kan ik mis hebben. Ik heb verder geen tekeningen. Kan je die bij de gemeente opvragen en zou daar dan de ontspanning op aangegeven zijn?

Bedoel je dat die HWA pijp vol loopt door een prop? Ze hebben in ieder geval beide HWA pijpen afgezaagd en bij de vloer in de garage afgedopt. Zou dat de oude ontspanning/beluchting zijn die dus nu het probleem veroorzaakt?

Het enige wat ik dat niet begrijp is dat ik niet constant problemen heb. Een keer in de zoveel tijd ontstaat er een probleem dat het water in het toilet laag komt te staan. Vervolgens een tind later lost het lijkt het vanzelf weer op. Kan jij dat verklaren?

Heel erg bedankt voor alle reacties.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #11
Ja, het is allemaal moeilijk als er 6 x onder de vloeren is bekeken want dan kunnen ze ook zien waar de leidingen naar toe lopen.
Ook lijkt me vreemd dat hemelwaterafvoeren niet aan gesloten waren die naar de garage lopen.

Ik kan zo niks zien!
Kan je een foto plaatsen hoe het onder de vloeren loopt.
Waar je de opbouw op gezet hebt dat dakje moet ook een afvoer hebben zit die niet achter het huis?

Heb je ook al eens een camera inspectie uitgevoerd, dan kan je zien wat er in het riool gebeurd.

Wat voor een wc pot zit er dan?
 

Jornmeer

 • #12
 

Jornmeer

 • #13
 

Jornmeer

 • #14
 

Jornmeer

 • #15
 

Jornmeer

 • #16
 

Jornmeer

 • #17
 

Jornmeer

 • #18
 

Jornmeer

 • #19
Dit zijn de fotos die ik heb. Die nieuwe pijp is de pijp die geplaatst is naar de nieuwe opbouw. Daar zit een badkameraansluiting (nog niet in gebruik). De oude pijp is van de wc denk ik en het wastafeltje.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #20
Bedankt voor de vele foto`s, had u de leiding om hoog gehouden?wat me ook op viel is dat ze een aansluiting hebben gemaakt achter de Y-stuk van je wc.

Alleen dat stuk hangt in zijn kont, dus bij wc door spoelen gaat het ook achter uit en sluit dan die kant af.Je zou eigenlijk zeggen dat ze de pijp naar de badkamer maar dan ook door dak heen moeten maken zodat daar de ontspanning word.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu