Remeha storingscode 8

Mira

  • #21
Oke bedankt voor de reactie,s
 

Dest

  • #22
Koud dacht ik. Hm, mijn radiator is koud. Check ik de cv unit, zie ik een knipperende display (je weet wel, met zo'n engelse sleutel er in). Ik check de ketel, staat er een '2' te knipperen gevolgd door een knipperende '8'.

Reset knop ingedrukt... een paar keer geprobeerd, en telkenmaal schiet ie terug naar deze stand.

Wat is gaande? :cry: :roll: Moet er wel bij zeggen dat de hele ketel niet meer gecontroleerd is sinds november 2007. Ik zit in Haarlem. Misschien kent iemand wel een handy man daar... Ketel is een Remeha w21 eco.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #23
Is het misschien B28?

zie het al

28 :
Ventilator zit vast of rotor draait niet.
- Geen spanning of PWM-signaal door
corrosie van kabel of connector.
 

Dest

  • #24
Dus een knipperende 2 en 8 staat voor "28". Okee dan.

Ik zag een manual op internet. Tis inderdaad wat jij zegt. Waar staat PWM kabel voor en waar kan ik die vinden?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #25
Kabel die naar de ventilator loopt.
Maar als je de voorklep er af haalt kun je zien / horen of de ventilator begint te draaien.
Zo niet, kun je op de aansluitingen van de ventialtor meten of er 220 V op komt als dat het geval is dan is de ventilator overleden.
 

Dest

  • #26
Ik mis inderdaad het bekende gezoem na aanslaan....

Maar mis ook het geluid van het aanslaan (gaan branden) van een geiser!

Kan er maar moeilijk bij. Maar alles in de kast is gortdroog. Corrosie lijkt me dus niet waarschijnlijk. Heb wat stekkertjes losgetrokken en weer vastgemaakt.

Ik zag op marktplaats dat een nieuwe ventilator zo'n 80 euro gaat kosten.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #27
Lijkt er dus idd op dat je ventilator defect is.
Heb je de spanning gemeten ?

Bestelnummer S54878
prijs is alles zins reëel als het een nieuwe
ventilator betreft.
 

Dest

  • #28
Monteur momenteel bezig. Gelukkig snel langsgekomen.... Ziet er naar uit dat de ventilator inderdaad stuk is.

Nu blijkt dat ene type 39771 te zijn.... Op internet worden voor exact dit remeha type ook een 54878 aangeboden. Kan ik die laten monteren?

Zien er volgens de monteur hetzelfde uit...
 

Dest

  • #29
Zelf even de ventilator losgehaald. Nu zie ik een stekkerblokje met respectievelijk een rode - een witte - een blauwe - een zwarte en een bruine draad. Op welke kleur moet ik contact maken om te controleren of de ventilator stuk is?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #30
Dat zou betekenen dat je een W23eco hebt en geen w21

En NOPE dat gaat niet werken
Testen lukt al helemaal niet
 

Dest

  • #31
Neuh, de monteur zei dat dat geen probleem is die twee types ventilator (Remeha heeft dat ook bevestigd). Ventilator was inderdaad stuk. Valt volgens Remeha hoegenaamd niet te meten of het werkt.

De nieuwe (volgens de verkoper ongebruikte) die ik effe snel ergens heb opgeduikt, heeft de monteur gemonteerd. Past allemaal. Maar van tijd tot tijd komt er toch een enorme dreun uit... Met als gevolg dat het ding afslaat en er een lichte gasgeur hangt.

Klinkt eerlijk gezegd als een spoel die niet geheel lekker loopt, je weet wel, net zoals bij een tafelventilator. Balen!

Wie heeft hier ervaring mee?
 

Xr8

  • #32
Obelix een W23 zal het zeker niet zijn, deze heeft nl geen display op de ketel.

Staat de ketel wel goed afgesteld? Dit is alleen met een CO2 meter te bepalen en word gedaan tijdens onderhoud. Het is raadzaam het toestel onderhoud te geven. Hierbij word deze ketel naar behoren afgesteld. Blijft het probleem dan ook de gasvoordruk even laten meten.

Als de ventilator niet gaat draaien zal de ketel ook nimmer in bedrijf komen. Dit doordat de luchtdrukverschil schakelaar niet in komt. Mag ook niet ivm ophopen van gas in de wisselaar. Het display zal op bedrijfscode 5 blijven hangen en daarna in storing vallen. 5 is wachten op reactie van de LDS.

Succes.
 

Dest

  • #33
Dank, maar heeft u mijn laatste bericht nu gelezen dat een andere ventilator is geinstalleerd en dat de ketel aanslaat... MAAR dat er een enorme brom is???
 

Xr8

  • #34
Ja maar is dit een brom vanuit de ventilator of vanuit de verbrandingsruimte. Een foutieve afstelling kan een misthoorn geluid gaan geven.

Succes.
 

Dest

  • #35
Dank voor het meedenken. Ketel werkte prima... totdat dus de ventilator het begaf. Andere (nieuwe) gemonteerd... hoppa: een brom....

Dan denk ik dus dat mij een bromtol is verkocht, en geen deugdelijke ventilator. Verkoper laat ook niks van zich horen. Ik ga maandag een nieuwe halen, met garantie. Ik ben anders bang dat ik de ketel kapot vibreer...
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #36
Als je de mantel er af haalt, kun je proberen of de brom uit je ventilator komt, hij bouwt dan namelijk geen lucht druk verschil op en zal niet ontbranden.

Als hij dan bromt ligt het idd aan de ventilator.

Heb je hem via marktplaats gekocht dan moet je een klacht indienen bij marktplaats ivm de koop van ondeugdelijk materiaal
 

Dest

  • #37
Twee typen ventilator dus die volgens Remeha beide kunnen. De ouwe, kapotte met externe printplaat en geen kap. De nieuwe met interne printplaat en wel kap, en een flexibeler ophanging van de rotor...

De nieuwe gaf dus die enorme brom. Ik dacht misschien ligt het wel aan de kap, dat zich vibraties ophopen. De ouwe had die niet. Kap weggehaald.... en toch weer die brom...

Ik kan nu kijken wanneer alles aanslaat.

Ik zag wel dat twee rotorblaadjes clipjes hebben... Vast en zeker om vibraties tegen te gaan. Net zoals de gewichtjes bij een autoband....

(wordt vervolgd)
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #38
Die zijn idd voor het uitbalanceren van de rotor blaadjes.
 

Dest

  • #39
Het gekke is dat als ie opstart, er geen centje pijn is... Dan zoemt ie als een fijn electromotortje.

Pas als de ketel aan het einde van een cyclus is ("7" op de display?), dan ontstaat de brrRRROMmm.
 

Dest

  • #40
Ik heb gemerkt dat als ik even wat gaatjes afdicht (niet eens allemaal) met m'n vingers van de 'flens' (zie plaatje) die aan de ventilator zit, dat de brom dan verstomt.

Je ziet door het kijkglas dan wel de vlam flakkeren... En ik krijg onderhand koppijn van de gaslucht / verbrandingsgassen die een beetje vrijkomen als ik met m'n fikkes bezig ben.



Op het plaatje zie je de ventilator dus op z'n kant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu