Remeha avanta storingscode E5 wilt niet weg

Wim Hunter

  • #21
Hartelijk dank voor uw reactie!
Ik begrijp dat er in jullie branche veel beunen rondlopen en dat geeft dan wrijving op zo'n forum.
Mijn situatie is toch wat anders:
Ik heb jaarlijks onderhoud laten uitvoeren door een prima bekend staand installateurs bedrijf in mijn woonplaats met meerdere CV monteurs. Ze zijn zó druk dat je alleen aan de beurt komt als je een onderhoudsabonnement hebt. Dat kost handen vol geld, maar dan gebeurt het in ieder geval goed.
Nadat twee keer een nieuwe ontsteking gemonteerd was en het probleem niet over ging, heb ik een ander bedrijf in de arm genomen. Of eigenlijk, een CV monteur die voor een groot bedrijf werkt en hier in de buurt woont. Die is het afgelopen jaar al drie keer in z'n vrije tijd langs geweest om me van het probleem af te helpen. Zonder resultaat.
Uiteindelijk ga je dan toch maar es googlen en kwam ik op het forum terecht. Ik ben inmiddels gepensioneerd en op zich niet dom, heb veel tijd en minder geld dan voorheen.

Naar aanleiding van uw opmerking ben ik gelijk weer de zolder opgegaan: Daar liggen de oude doosjes met onderhoud setjes van de afgelopen keren nog. Ik had al eens een zwart dingetje met kabeltje zien liggen en ging er van uit dat dit vervangen was, net als de ontsteking elektrode. Nu even google geraadpleegd, kom op thermische beveiliging, boekje uit onderhoudsetje er bij, en ja die is niet geïnstalleerd.

Lang verhaal kort, ik denk dat ik heel veel begrip en geduld heb getoond naar twee CV monteurs, die ongetwijfeld op hun manier hun best doen, ben een boel geld kwijt en misschien nog geen stap verder. Het aansluiten van de thermische beveiliging zal de storing niet verhelpen neem ik aan.
Ondertussen heb ik wel zelf de trafo vervangen en ben benieuwd of dat gaat helpen.
 

Onderhoudtje

  • #22
De ionisatie waarde is prima, deze hoort tussen de 3 en de 9 μA te zitten.

Bij een E5 storing controleren wij altijd het volgende,

- gas/luchtverhouding hooglast/laaglast,
- aarding stopcontact,
- gesloten kap meting (recirculatie),
- controle grafietpakking brander en voorplaat (aarding).

Is dit allemaal goed dan vervangen wij de ionistatie/ontstekingselektrode + ontstekingstrafo.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu