Regenafvoer wordt UIT de muur gewerkt

HenkGerby

  • #1
Hallo,

Ik heb in mijn achterbouw met plat dak, twee kunststof regenafvoeren, die beide uit de muur worden gewerkt.
Ze zijn rondom ingemetseld en ik vraag me af , of dit door uitzetten en krimpen onder temperatuursinvloeden vaker gebeurt.
Zelfs de muurbeugels , 75 cm er onder, zijn al geknapt en aan het schilderwerk is te zien, dat de afvoeren zo'n 2 cm naar buiten zijn gekomen.
Ik ban bang dat, als ik nog langer wacht, het regenwater in de spouw geloosd gaat worden.
Herkent iemand dit probleem en zou, voegwerk verwijderen en dichtkitten dit probleem verhelpen?

Bvd Henk
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lijkt mij dat ze via de regenpijp op je achterbouw zijn geklommen. :wink:

Ik neem aan dat het de rechthoekige buizen van 60X80mm zijn die uit de muur komen. De staande buis is daar op aangesloten.

Normaal wordt over de plakplaat dat is dat ding wat aan de binnenkant van je dak zit een stadsuitloop geschoven. Deze is nu op de een of andere reden naar buiten gekomen/geschoven.
Als het allemaal niet te oud is rondom een jaar 10/15 kan waarschijnlijk de stadsuitloop weer voorzichtig terug duwen. Deze spullen zijn meestal van PVC en dat heeft een beperkte levensduur.
Eventueel een foto maken.
 

HenkGerby

  • #3
De afmetingen die je opgeeft kloppen precies.Dat er iemand langs omhoog is geklommen, lijkt me onwaarschijnlijk. ( ik zal het m'n vrouw ook maar niet vertellen ;-)). Het is een geleidelijk proces geweest. Ik heb al eens geprobeerd met een zachte rubber hamer (wegwerkers gereedschap) de boel terug te tikken, maar het klonk alsof ik tegen een massieve muur stond te kloppen. Het spul is 18 jaar oud.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De stadsuitloop hoort met met 7 graden naar beneden te staan. Staat deze nog op dit afschot.
Dat de plakplaat de thermische beweging veroorzaakt kom mij niet bekend voor. Het uitzetten en krimpen zou er dan voor moeten zorgen dat de stadsuitloop naar buiten wordt gewerkt. Zou kunnen.
Hoe breed is je muur waar de plakplaat in zit en van welk materiaal is de plakplaat gemaakt.
Maar niet teveel kracht op de PVC uitoefenen. :wink:
 

HenkGerby

  • #5
Ik denk dat het uitzetten/krimpen van de stadsuitloop zelf, er voor zorgt dat deze uit de (strak opgesloten) cementen omlijsting wordt gedrukt. De plakplaat zal dientengevolge na korte tijd geen contact meer hebben met de uitloop. mocht er geen ervaringsdeskundige in deze zich melden, zal ik het voegwerk verwijderen en kijken wat er gebeurt.
Lijkt me stug dat mij hier iets unieks overkomt. Toch bedankt voor je reakties.
VWB fotoos: Ik heb een foto willen invoegen, maar om 1 of andere reden lukt dat niet. Tevens heb ik e.e.a. recentelijk geschilderd, dus is het verloop niet meer echt duidelijk te zien.

Henk
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
De stadsuitloop zit meestal een 10 cm over de buis van de plakplaat geschoven. Netjes gemonteerd loop de buis van de plakplaat tot bijna buiten de gevel.

Vandaar hoe breed is je muur dat bepaald de lengte van de buis van de plakplaat.
Een plakplaat zou ook van aluminium kunnen zijn en dat zet zoals je weet behoorlijk uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu