Aansluiting dakkapel schuin dak

michs

  • #1
Toevallig ontdekt dat ik schimmel en vocht probleem bij mijn beide dakkapellen (staan al 20 jaar). Opbouw was bitum, underlayment, glaswol met spijkerflens en daarna direct mdf.

Deze week wordtver opnieuw bitum op gedaan en later als alles droog is ga ik opnieuw isoleren met glaswol (zonder spijkerflens) klimaatfolie met daaronder rachels en dan pascmdf plaat. Alleen heb ik een vraag over de aansluiting naar schuin dak. Deze is nu open waardoor wind (en vocht?) Onder dak komt. Is dit normaal of moet ik dit dicht maken. Wat je op de foto ziet is de isolatie van het schuin dak, en de klimaatfolie zou hier dus onder komen. Er kan dus geen vocht van beneden bij isolatie. Maar ben bach dat als ik dit dicht maak er geen ventilatie in plat dak van dakkapel is ?

20240112_230040.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als het nog kan, maak er dan een warm dak van.

Ventilatie wil je niet, je wilt alleen dat damp er niet in kan en er wel uit kan. Daar zorgt de klimaatfolie voor, maar dan er wel voor zorgen dat er geen extra vocht in kan komen. Overgangen dus dampdicht afwerken.
 

michs

  • #3
Ok, en misschien stomme vraag maar zou het dichtmaken kunnen met gewone bouwfolie met bijvoorbeeld kit? Of plankjes maken van osb ofzo en die verder afkitten en grotere gaten met pur? Het is niet overal direct mogelijk een plank te plaatsen ivm uitstekende latten
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dampdicht folie, goeie pur of bijvoorbeeld repen PIR plaat.
 

michs

  • #5
Ok dank je. Begrijp alleen nog niet hoe de klimaat folie wel vocht naar onder doorlaat, maar dit zit dan toch opgesloten tussen mdf (plafond) en folie. Of moet er een ventilatie rooster in de mdf .
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Mdf is een beetje dampopen.
Damp dat in de winter door het mdf en langs het klimaatfolie komt, kan in de zomer door het klimaatfolie en door het mdf er weer uit.

Het gaat dan maar om kleine hoeveelheden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu