Radiator doorspelen

Kyrosnl

  • #1
'Beste mensen. wij wonen sinds afgelopen October in een andere huis dus ik weet niet hoe het eerder was met de betreffende radiator. ik kwam er achter dat alleen de boven kant werd warm en de onder kant bleef koud over de hele lengte . het is een lange 2.4 m en 40 cm hoog dubbel radiator. aanvoer en uitvoer zit aan de zelfde kant. ik had hem uitgehaald toen wij in deze huis kwamen zo dat de muren konden gespaakt. aansluiten heeft een installateur gedaan , veel fout kan niet gaan daar mee.
ik dacht nu dat ze stil staan ik haal de radiator uit en deze gaan doorspoelen. mijn vraag is , is iets dat ik in kan gooien om de slib en andere troep makkelijk weg te kunnen krijgen of de slang er in en doorspoelen al genoeg is?
met vr gr
k.iosifidis
 
Laatst bewerkt:

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Mogelijk moet de installatie waterzijdig worden ingeregeld om het water beter te verdelen.

Met de door u geleverde info kan er van alles zijn, installateur die het zo heeft afgelevert terug laten komen om het op te lossen is ook een optie.
 
  • Like
Waarderingen: Kyrosnl

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Welke buis wordt het eerste warm, aan de onderkant of aan de bovenkant?
 
  • Like
Waarderingen: Marcn.88

Kyrosnl

  • #4
Dat ga ik binnenkort checken.het is een blokje vast aan onderkant radiator waar aanvoer ,volgens de pijltjes op het blokje links zit de aanvoer loopt met andere buis van daar naar boven kant. Rechts is de afvoer .
Ik heb nog zo een radiator in de keuken en die wordt netjes overall warm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu