Positie aansluiting optionele verwarming

Ronald_

  • #21
Zoals gezegd, het glas is hr++
de spouw is 5 cm, op dit moment nog niets mee gedaan.
onder het beton zit 20cm eps.
 

Kacheltje

  • #22
Radiatoren zitten vaak extra bij vloerverwarming om koudeval te voorkomen.
Als je vloerverwarming als hoofdverwarming is aangelegd moet dat voldoende zijn. Met HR++ glas is koudeval nabij ramen een stuk minder dan enkelglas.

Het verloop van het stookzeizoen veroopt gemiddeld genomen geleidelijk. Als je in oktober plots een koude dag hebt koelt je huis ook niet binnen enkele uren af. De warmte blijft nog wel even hangen in een goed geïsoleerde woning. Eenmaal een vloerverwarming op temperatuur reageert de vloerverwarming snel als de binnentemperatuur veranderd.

Je kunt altijd uit voorzorg wat voorbereiden.
Gaan de leidingen door de dekvloer waar ook de vloerverwarming tussen zit?
Als het onder de vloer is laat je daar een lus liggen, lang genoeg om door te voeren door de vloer. Wel rekening houden dat de plek vrij is van je vloerbuizen waar deze omhoog moet komen. Aan de andere kant zou ik de leiding nog niet aansluiten zolang het niet gebruikt wordt.
 

Ronald_

  • #23
De leidingen gaan idd ook door de dekvloer.
 

Kacheltje

  • #24
Ik weet niet wat er in de hoek komt maar als je vloertegels plaatst kun je die enkel met wat opvulling en een gekitte voeg vast zetten. Als daar verder niet gelopen wordt of wat zwaars komt te staan.

De dekvloer laat je daar even weg totdat je weet of het nodig is, niet nodig dan kun je dit definitief maken.
 

Bernhard

  • #25
Kacheltje schreef:
Als je vloerverwarming als hoofdverwarming is aangelegd moet dat voldoende zijn. Met HR++ glas is koudeval nabij ramen een stuk minder dan enkelglas.
Hoe bepaal/bereken je de capaciteit van hoofd- en bijverwarming.
Het aantal slangen in de vloer is niet bepalend voor een hoofd- of bijverwarming.
De berekening moet gebaseerd zijn op de m2 van de vloer en de oppervlakte temperatuur en het warmteafgifte getal van bv de bovenkant van de tegel. De lengte van de slangen is dus niet bepalend voor de capaciteit van de vloerverwarming. Het warmteverlies van de woonkamer moet gelijk zijn aan de warmteafgifte van de tegels. Is dat gelijk dan kan de vloerverwarming als hoofdverwarming toegepast worden en hoeven geen radiatoren geplaatst worden. mvgr Bernhard
 

Kacheltje

  • #26
Ik bepaal helemaal of bereken niks. Ik geef aan dat vvw aangelegd als hoofdverwarming het niet nodig is ook radiatoren te hebben.
 

Bernhard

  • #27
@kacheltje,
Je kan een vloerverwarming niet aanleggen als hoofdverwarming.
Je kan het alleen berekenen en niet aanleggen. mvgr Bernhard
 

Kacheltje

  • #28
Ja. :? :denk:
 

Roykes

  • #29
Wat bernhard zegt klopt helemaal. dit is helemaal afhankelijk van het huis! als je gewoon een simpele selectie tabel gebruikt kom je al een heel eind!(moet je natuurlijk wel de transmissie weten!) en je weet ook hoeveel meter slang je nodig hebt!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #30
Kan je lang ik kort over praten. Ik twijfel niet aan bernhard, maar zou echt een radiator aansluiting willen . Voor de eerste kou val en snelle opmerking.

Groeten b
 

Kacheltje

  • #31
In eerste instantie ook niet aan de vloerverwarmingsberekening van de installateur waarvan geen enkel gegeven bekend is maar wel een invulling op gegeven wordt hier. :wink:
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #32
Nee klopt, daat twijfel ik ook helemaal niet aan kacheltje, maar voor de eerste kou in de herfst, zou ik een radiator willen, jij weet ook dat een vloer aan het begin van het stookseizoen een tijdje nodig heeft om de vloer op temperatuur te krijgen. daarom een radiator erbij. niet om de woonkamer helemaal te verwarmen, maar de ergste kou in het begin tegen te houden.

groeten b
 

Kacheltje

  • #33
Klopt maar ik gaf ook aan dat als het weer plots omslaat het ook enige tijd duurt voordat het binnen ook koud wordt.
En wat dan nog als het een half dagje per jaar niet helemaal goed is omdat die vloer de tijd nodig heeft? Zolang je geen weken hoeft te klappertanden. :mrgreen:

Ketel en op welke manier er gestookt wordt is ook niet bekend.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #34
Kacheltje schreef:
En wat dan nog als het een half dagje per jaar niet helemaal goed is omdat die vloer de tijd nodig heeft? Zolang je geen weken hoeft te klappertanden. .
daar heb je mijn punt, temperatuu ris dan voornamelijk een gevoels kwestie, die halve dag, wat al snel is, lijkt dan een week te duren.
en dan komt het psychologische om de hoek, als mensen al een radiator zien, dan voelen ze kou minder, of die het nu doet of niet.

kijk eens naar een klus in een kantoorpand, zorgcentrum of iets degerlijks.
als jij in de winter de cv moet afsluiten, wanneer krijg je de meeste klachten van de mensen? als je het eerst aan meld, of als je het stilletjes doet?
de mensen gaan klagen als ze weten dat er geen warmte is, anders letten ze er niet op.
daarom altijd een verwarming erbij plaatsen, al is het maar voor de gemoedsrust van de mensen. dat er toch warmte binnenkomt.
Kacheltje schreef:
Ketel en op welke manier er gestookt wordt is ook niet bekend.
mee eens. maar doet als je bovenstaande leest, niet heel erg ter zake. en ik spreek echt uit ervaring over bovenstaande :cool:

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu