Lastige positie thermostaatkraan

DaKo

  • #1
Hallo, Bij de verzwaring van de radiator (T11 naar T21) in de hal loop ik aan tegen de plaatsing van de thermostaatkraan. Deze zou naar voren moeten steken, of naar opzij. In ieder geval niet naar boven. De huidige knop zit ook naar voren, maar die is kleiner. De T21 zal meer van de muur afkomen (is dikker) waardoor ook de aansluiting van de knop nog eens verder de hal in komt (10cm van de muur wordt dan al snel 20 cm). De voordeur draait naar binnen, richting de radiator. Ik zie aankomen dat de eerste keer na plaatsing van de radiator de knop door de voordeur wordt afgebroken.
Heeft iemand ideeën hoe ik dit kan oplossen? Kan de kraan naar onder gedraaid worden? Gaat dat goed met stof?

Bijkomende vraag betreft de leidingen. Die moeten ook verder naar buiten komen (rode lijn). Is het te doen om de knelkoppelingen op de staande leiding iets los te draaien zodat deze in een andere hoek worden geplaatst? De knelring op de aftakking naar de radiator kan ik makkelijk vervangen, maar in de staande leiding wordt het wat lastiger.

Hoor het graag!
IMG_20230819_150931 (002).jpg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Verplaats het T stuk naar beneden in de leiding en sluit de kraan met een kraanbocht aan aan de radiator de knop kan dan wijzen naar de de gevel ( de aanvoer komt dan van onderaf naar de kraan)

Vr Gr
 

DaKo

  • #3
Klinkt als een plan. Dat wordt dan zoiets (groen/oranje)?
IMG_20230819_150931 (002).jpg

Edit: dan zou ook een haakse knop kunnen, die rechtsreeks in de radiator gaat en onder een hoek naar beneden aangesloten wordt op de naar beneden verplaatste leiding. Toch?
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

  • #4
Zo'n knop noem je haaks-verkeerd.
 

DaKo

  • #5
EVen opgezocht: inderdaad, zo'n knop bedoel ik. Haaks verkeerd :-)
 

DaKo

  • #6
Vandaag afgemaakt:
IMG_20230828_210303.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu