Positie / defect inlaatcombinatie zonneboiler

Zonneboiler

 • #1
Hallo!

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met dit probleem:

Wij hebben een zonneboiler, waarbij er een mengventiel is aangesloten vóór de CV-ketel. Deze heeft geen keerkleppen.

De koudwaterleiding is aangesloten op de koud invoer van het mengventiel en de koud invoer van de zonneboiler, op deze laatstgenoemde leiding is een inlaatcombinatie aangesloten.

Als de zonneboiler erg heet wordt (bijv. 80°C), wordt de koudwaterleiding warm omdat er via het mengventiel warm water in 'kruipt'.

De inlaatcombinatie is dus eigenlijk doelloos, omdat er een open verbinding is tussen de koudwaterleiding en de warmwaterleiding van de zonneboiler via het mengventiel, dat dus geen keerkleppen heeft.

Het warme water trekt ongeveer 1 tot 1,5 meter de koudwaterleiding in. Zodra we warm water tappen wordt dit natuurlijk de boiler in gestuwd, maar als we koud water op zolder tappen is dit korte tijd lauwwarm.

De inlaatcombinatie is ongeveer 10 jaar oud en druppelt al heel lang niet meer. Wellicht is deze kapot.

Wat gebeurt er als de inlaatcombi kapot raakt en het warme uitzettingswater niet de koudwaterleiding in kan trekken, zoals eigenlijk volgens de voorschriften de correcte installatie is?

Het mengventiel zit nu vóór de CV-ketel. Als deze aan de warm water UITVOER van de ketel geplaatst zou worden, biedt dit dan extra beveiliging voor uitzettend warm water uit de zonneboiler? Of doet de CV daar niets mee?

Of is het een idee een overstort als extra beveiliging tussen koudwater en zonneboiler te plaatsen? Heeft iemand hier misschien een tip voor?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  U zal de regels van de fabrikant van de ketel en de zonneboiler moeten volgen.

  Die leveren een installatie schema mogelijk met het advies van extra of andere onderdelen.

  De info die u hier levert verteld ons daar niets van?

  Glazen bol permanent defect en niet meer leverbaar helaas.

  Vr Gr
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu