Plaatsen hoekbad

Subbase

  • #1
Ik heb een Whirlpool hoekbad.
Overal lees ik dat je waterpas balkjes op de muur moet maken waar het bad dan "deels" op rust in de siliconenkit.

Nu ik het echter onmogelijk om mijn bad in de hoek te plaatsen en dan de stelpoten in de hoek en ervoor te verstellen zodat alles zakt.
Ik kan er gewoonweg niet bij en het hele Whirlpool gebeuren kun je ook niet los uit het frame halen ofzo, da's 1 geheel met het stalen frame.

Is die balk echt nodig of kan ik gewoon mijn bad in de hoek plaatsen (staat wel waterpas en stevig) en dan tegelen tot de rand en afkitten met siliconenkit?
 

Superkees

  • #2
Op een vlakke vloer kun je toch uitmeten op welke hoogte het balkje moet zitten? Daarna met slagpluggen het balkje op exact de goede hoogte en het bad erop. Daarna check je of er nog speling zit op de pootjes. Zo ja, bad weer eraf, pootjes bijdraaien en bad weer terug. Dat net zo lang tot dat het bad zowel op de pootjes als de balk rust. Als alles klopt het bad defintief op zijn plek met wat kit.
 

Xr8

  • #3
Als de rand niet ondersteund is door een balk dan zal dit met grote zekerheid problemen geven, hier krijgt het bad nl stevigheid van.

Omdat deze rand gekit wordt is het nodig dat het stevig is, de kit zal anders losscheuren.

Zie verhaal van Superkees. Het kost even moeite maar het zal ook jaren mee moeten lijkt mij. Verstandig dus om er aandacht aan te besteden.

Succes.
 

Subbase

  • #4
Ok, dan zal ik dat doen.

Dus bad moet LEEG net de balk raken. Als dat eenmaal is gelukt, kit erop en dan het bad erop, verbolgens bad VOL en 2 dagen laten staan.

Klopt dit?
 

Xr8

  • #5
Precies.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu