Hoekbad zonder kunststof voorwand plaatsen

JohnWaal

  • #1
Hallo,

Ik wil een hoekbad plaatsen, maar dan met een betegelde voorwand. Nu is mijn probleem dat het bad halfrond is en ik er een rechte wand voor wil maken. Moet ik dan onder de ronding een extra muurtje van gasbeton maken ofzo?

En dan nog iets, aan de muren achter het bad wil ik balken maken waar die randen dan op kunnen rusten. Nu lees ik dat die randen met kit vastgezet moeten worden. Betekent dat dat ik een paar millimeter ruimte tussen de balk en het bad moet laten. zodat het bad op de kit komt te rusten? Of moet het bad direct op de balk liggen? En hoe zit dat aan de voorkant, op de gasbetonblokken ofzo?

Groet, John
 

Ronald42

  • #2
Balken op muur, kit erop en bad erop laten zakken en vullen met water. Daarna tegelen en uiteraard weer afkitten.

Aan de ronde voorzijde moet je de gehele rand goed ondersteunen. Dit kan met gibo blokken maar ook met een stevig houten raamwerk. Anders kan je rand bewegen. Ook hier geld goed kitten.

Wil je op de voorste rand kunnen zitten of staan maak hem dan geheel van blokken. Iets meer werk maar heerlijk stevig.
 

JohnWaal

  • #3
Hier kom ik al een heel eind mee, ik plaats dus het bad op gasbeton blokken en daarna zet ik er een rechte wand voor.

Blijf ik alleen nog vertwijfeld over de kit, moet het bad nu echt op de balk rusten, of moet daar iets ruimte tussen zitten en komt hij dan op de kit te rusten?
 

Espaan

  • #4
Volgens mij rust het bad gewoon op de balk en is de kit om de boel te stabiliseren. Zodat het niet gaat kraken en kan bewegen.
Wij hebben thuis gasbeton blokken gebruikt voor de ombouw. De blokken zaten redelijk passend eronder. De bovenkant ruim in de kit gezet en het bad erop laten zakken. Hierna het bad >dag voor iets van de helft met water gevuld.

Het wordt met die blokken inderdaad wel echt stevig. Op de voorrand kun je gewoon zitten (of staan als je dat zou willen :) ).

Wat plaatjes van hoe we het gemaakt hebben:

Ombouw

Badombouw met plateaus en kastje
 

JohnWaal

  • #5
Hartelijk bedankt Ronald en Espaan, hier kan ik mee vooruit!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu