Hoekbad plaatsen - een aantal problemen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een aantal problemen met een hoekbad plaatsen, kunnen jullie mij misschien hiermee helpen? Ben niet zo een kluswonder, sorry.

Het volgende: we wilen een hoekbad van een douche maken.
Douche is weg en tegels liggen eral.
Nu hebben we de volgende problemen:

De nieuwe kraan past niet maar de buizen staan te kort bij elkaar, is het mogelijk om een stuk ertussen te plaatsen zodat het wel past?

Het bad is met een kunststof voorfront. Balken voor ondersteuning van het bad aan de muur is noodzaak? En zo ja ik had de rand er wel opliggen, maar hoe krijg ik die dan vast. Kom er niet met een schroevendraaier tussen?

De stelvoeten van het bad, dat zijn ijzeren geleiders, maar het bad heeft geen uitsparingen hiervoor, terwijl ze wel erbij horen.
Moet ik die vastschroeven aan het bad.... rechtstreeks in het bad?

Ik hoop dat u mij kunt helpen hiermee...

mvg,
Cornelis de B
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Wat betreft de kraan, deze kan waarschijnlijk worden aangesloten met een paar S koppelingen (dit zijn excentrische koppelingen waarmee je afstand van de muur aansluiting een paar cm kan vergroten of verkleinen) of een andere kraan aanschaffen ze zijn er n.l. in twee maten 12 en 15 cm.

Het hoekbad gewoon op de balken plaatsen en daarna als het bad staat voor 2/3 met watervullen , afkitten met bakkamer-siliconenkit (sanitairkit) en laten drogen, voordat het water eruit gaat. De stelpoten zitten meestal aan een stalen band die onder het bad past.

Goed laten dragen en daarna met een klodder cement op de vloer vastzetten zodat ze niet kunnen verschuiven. Zit er geen beugel bij kan je de stelpoten misschien aan houten balkjes vastmaken en het bad zo ondersteunen.

Succes gewenst.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Er zitten S-koppelingen bij maar ik kom maar tot 13.5 cm, omdat ik op de muur maar 12 cm heb en de kraan is 15c m. Bij Hornbach zeggen ze dat ik de het ijzer waar de poten aan vast zitten vast moet schroeven aan het bad, moet dat? De ijzeren profielen zijn kaarsrecht dus niet voorgevormd.

mvg, Cornelis
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Wat betreft de kraan die moet je dan omruilen of de muur open hakken en er een 15 cm aansluiting van maken. Aan de zijkant van het bad zitten soms bevestigings plaatsen waaraan je de beugel kan vastschroeven. De balk hoeft niet voorgevormd te zijn, deze dient er alleen maar voor om de bodem te steunen, zodat het volle bad niet doorzakt.

Eventueel kun je dit ook oplossen door er een dot purschuim in een plastic zak onder te leggen. Dus purschuim in de zak spuiten, zak dichtbinden en onder het bad plaatsen. Door de zak wordt het geen troep maar zorg er wel voor dat de boel kan uitzetten. Zo krijg je een stevige stut in de vorm van je bad en koelt het water minder snel af.

Nogmaals succes gewenst,

Jan.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Nou na overwogen te hebben zijn we toch aan de badkamer begonnen. Bedankt, Jan, voor je informatie, maar nu komen we aan probleem nr. 2.

Of ja zeg maar kapot nr2. Lekker boren voor de balkjes te plaatsen waar het bad op gaat rusten. En wat denk je? mooi door de waterkraan. Ik dacht al hier zit iets hards. Nu weet ik ook hoe dat aanvoelt.

Wat kan ik hier nu aan doen? Ik wil niet rondom alle tegels eruit halen want dan moet ik weet nieuwe plaatsen en dat zie je altijd.
Ik zelf dacht de onderste tegels weghalen, die stang buigen, dan een koppelstuk erop en vastsolderen. Is dat een goed idee?
Zo hou ik de bovenste tegels in order en zet ik gewoon het bad hoger.

Of wat zouden jullie doen? Ik kan altijd iemand laten komen maar met pas een huis en pas een kleine is alles te duur..

mvg,
Cornelis
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Hallo Cornelis,

Het zit niet mee hè. Op zich kan je de leiding vrij maken zoals je beschrijft,maar buig de leiding dan niet maar zaag of slijp het stuk waar je in geboord hebt er uit.

Er bestaan schuif knel koppelingen die je dan eerst over het onderste stuk van de waterleiding schuift en dan omhoog over de rest van de leiding. Nu goed aandraaien en de boel is gerepareerd. Wel voldoende muur rond de leiding weghalen zodat je de moer van de knelkoppeling kan aandraaien.

Solderen kan ook maar om er een mof tussen te krijgen is erg lastig, zo'n schuif koppeling in n.l. langer zodat je een groter stuk waterleiding kan weghalen en onder het bad zie je het toch niet.

Hou de rest heel s.v.p.

Gr. Jan.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Ik zou persoonlijk geen knel koppelingen in de muur gebruiken maar wel het stukje leiding eruit zagen en dan twee sokjes 15 mm. Soldeer gebruiken, als je daar bij een sok het stootrandje uit vijlt kan je 'm ook als overschuif sok gebruiken en dan gewoon weer solderen.

Want onthou je komt er nooit meer bij! 't Is maar een tip.

gr, Arjen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu