Sanibroyeur in schuur plaatsen

BasKG

  • #1
Hallo,

Ik wil in mijn schuur die lager ligt dan mijn huis een badkamer met wc en douche maken. De badkamer zal 20 meter van het huis zijn met een negatief afschot van 1 meter. De leiding zal 80 cm in de grond moeten om deze vorsvrij te maken. Ik ga dus eerst met de afvoer leiding ongeveer 120cm naar beneden om vervolgens geleidelijk weer naar boven te gaan. Kan ik hiervoor een sanibroyeur gebruiken? Of zijn er betere opties?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groet
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is me niet helemaal duidelijk hoe je hem wil plaatsen. Een gewone sanibroyeur kan water recht naar boven opvoeren of daarna evt een klein stuk horizontaal, waarna er weer afschot moet zijn. Je kunt niet over een groot aantal meters geleidelijk opvoeren.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
De vermaalpompen die ik ken kunnen wel een flink stuk omhoog pompen om daarna een lange buis op afschot te hebben, maar zijn volgens de gebruiksaanwijzingen niet geschikt om 20 meter negatief afschot te overbruggen.
(tegelijk met Edwinn geschreven)

Riool hoeft niet op 80cm.
Beginnen op 30cm en het zal niet bevriezen, er stroomt namelijk water door dat ruim boven de nul graden is. (zo ondiep kan wel andere nadelen hebben, bijvoorbeeld de het oppassen is met graven)
Op 20 meter is 10 cm verval genoeg (0.5%)
Misschien kan het dus wel zonder pomp.
 
Laatst bewerkt:

BasKG

  • #4
Bedankt Edwinn en Jackd voor het meedenken. Ik heb denk ik de optie om heb om met een sanibroyeur weg te pompen en op 30 cm te beginnen en dan op 80 uit te komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu