Optrekkend vocht of niet

Wtr500

  • #1
Onlangs heb ik een tussengelegen woning gekocht van 1955, die in het verleden tussen twee oude boerderijen is ingebouwd. Volgens de bouwtekeningen zouden de muren spouwmuren betreffen. Het grondwaterpeil is hier vrij hoog.

Nu heb ik op de begane grond eigenlijk overal last van vocht in de muren. In de woonkamer heeft het oude stucwerk op bepaalde plaatsen losgelaten (voornamelijk onderzijde). Nu was dit hele verhaal bekend bij de makelaar dus bij de aankoop is hier rekening mee gehouden v.w.b. de prijs.

Nu heb ik inmiddels twee bedrijven een offerte laten opmaken. Het ene bedrijf wijdt het aan optrekkend en doorslaand vocht en is van mening dat de buitenmuren allemaal geinjecteerd moeten worden. Tevens meent hij dat hij de buitenmuren op bepaalde plaatsen van buitenaf moet isoleren tegen het doorslaande vocht. Kosten prijs verwijderd euro. Hij liet met 1 of ander digitaal vochtmeet apparaat zien hoeveel vocht er in de muur zat. Waarde 12.

Het andere bedrijf wijdt de vochtproblemen aan het feit dat de woning al 2 jaar leeg staat en er dus ook zolang al niet gestookt is. Zijn mening was: in de woonkamer een mooie nieuwe betonvloer laten storten die geïsoleerd is van onderen (nu is de vloer van hout), en dan gewoon goed isoleren en stoken. Dan zou alles wel goed komen en hoefde zijn bedrijf eigenlijk niets te doen. (hij raadde me notabene aan om het zelf te doen)

Dus wat klinkt het meest waarschijnlijke? Iemand ideeën?

Thanks alvast!!

Gr. Wouter
 

Pepjo

  • #2
Verplaats je eens in onze positie: wij zijn niet in het huis geweest, kennen de situatie niet en hebben het niet met eigen ogen kunnen zien.

Hoe moeten wij nou een oordeel vellen over de offerte van de twee partijen ?

Om deze materie te ondervangen doen we dit dus niet op dit forum.
Dit staat overigens ook in de forumregels.
• Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu