Optrekkend vocht bijbinnenmuur niet grenzend aan buitenmuur

Smily01

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag over optrekkend vocht. Wij hebben een eengezinswoning uit 1983. Het huis heeft spouwmuren die in 1983 zijn geïsoleerd. Nu hebben we sinds enige tijd last van optrekkend vocht (als dat het is) aan de binnenmuur die aan de buitenmuur grenst. Het is over een lengte van ongeveer 5 meter waar de muur drijfnat is. De kruipruimte is droog. Nu is de binnenmuur die haaks staat op de andere binnenmuur (niet grenst aan de buitenmuur) een strook van 1 meter die ook helemaal nat is. Het is tot een hoogte van ongeveer 60 cm nat.

Nu is mijn vraag of jullie weten of het mogelijk is dat optrekkend vocht ook kan plaatsvinden bij de muur die niet aan een buitenmuur grenst?
Wat is er het beste aan optrekkend vocht te doen? Ik las op de website van Vereniging Eigen Huis dat men het beste "het aanbrengen van een vochtkering (een waterkerende folie) in de muur" kan doen.
Weten jullie wat ongeveer de kosten zouden zijn hiervan?

Ik dank jullie voor jullie reacties!!!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die bewuste muur loopt deze door tot in de kruipruimte?
Zo niet dan zou ik zou beginnen met het meten van de luchtvochtigheid in je woning. Zeker als de kruipruimte droog is.
 

Smily01

  • #3
Hij loopt door in de kruipruimte. De vochtigheid van het huis is erg hoog. dwz 85%.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je zou vocht op je muur krijgen als de temperatuur in die ruimte 20 gr is en temperatuur van de muur lager dan 17,4 gr is. Op het ogenblik is het buiten ook vochtig zo'n 86%.
Is er ventilatie in de kruipruimte.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat men vaak als optrekkend vocht ziet is eigenlijk condensatie van leefvocht. Dus dan heeft het aanbrengen van een waterkerende laag of injecteren geen zin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu