Nieuwe wasmachine van invloed op waterafvoer toilet?

Lucyinthesky

  • #1
Goedenavond,

Ik heb sinds 2 weken een nieuwe grotere wasmachine die meer water afvoert dan mijn vorige.
Echter nu valt mij op dat tijdens gebruik van mijn wasmachine het water in mijn toilet omhoog komt wanneer ik deze gebruik terwijl mijn wasmachine draait.
Nu staat mijn wasmachine op de begane grond en bevind mijn toilet zich op de eerste verdieping.

Kan het een met het ander in verband staan?
Zo ja, wat kan ik hieraan doen?

Mvg Lucy
 

Dimkal

  • #2
Klinkt als een beluchtingsprobleem. Bij het afpompen van de wasmachine wordt veel water je afvoer systeem ingepompt. Dit water duwt door misschien een te kleine diameter afvoerbuis alle lucht voor zich uit. Normaliter wordt deze lucht via de ontspanningsleiding via het dak naar buiten geleid. Als dit niet kan omdat deze leiding ontbreekt of misschien erg klein is van diameter dan blaast de lucht de kant op met de minste weerstand (toilet boven)
Zolang er geen lekkage is of lucht bellen (stank) vanuit de toilet pot zal het allemaal wel mee vallen. Maar misschien wel goed om eens naar de ontspanningsleiding via het dak te kijken, of misschien een grotere diameter wasmachine afvoer leiding zodat lucht vrij kan blijven stromen.
 

Lucyinthesky

  • #3
Dimkal, thanks voor je reactie! Daar kan ik wat mee. Ik ga het nakijken! Ik denk dat de diameter van de afvoer van de wasmachine wellicht ook te klein is inderdaad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu