Nieuwe afvoer voor wasmachine installeren.

I-das

 • #1
Hi allemaal.

Ik heb een probleempje, de pijp van de afvoer voor mijn wasmachine is afgezaagd.

20201201_153551.jpg

Afgezaagde pijp was iets van 60cm.

Waar kan ik deze leiding/sifon kopen? Of moet ik verschillende leiding stukken kopen en aan elkaar koppelen (zo ja, heeft elke bouwmarkt alle nodige stukken)?

Als nood heb ik een Wirquin sifon uit Praxis gekocht maar zoals verwacht sluit hij niet aan in de juiste richting maar wel op z’n kop.

20201201_153829.jpg

Nog in verpakking zodat ik geen problemen krijg met retourneren als ik er niks aan heb.

Dus dacht ik om misschien dan de afgezaagde leiding aan de bovendeel te koppelen, maar is deze constructie überhaupt aan te raden of gaat het op deze manier alleen maar lekkage problemen veroorzaken?

Ik hoor graag van jullie hoe ik dit het beste kan aanpakken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  1 sifon is voldoende en dan 1 x een bocht 90 graden mof mof en 1x een bocht 90graden mof spie en dan de sifon zo laag mogelijk plaatsen met daarop weer een stuk buis
   

  I-das

  • #3
  Oké, ik snap het nu dat de originele leiding niet klant en klaar zo uit de fabriek kwam maar ooit in tot zijn huidige vorm in elkaar was gelijmd. Dit was wat ik eigenlijk nodig had. Maar wat kan ik kopen om het laatste stuk mof aan die knie leiding die uit de muur komt te koppelen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Deze kun je gebruiken.
  Trek de oude sifon uit de mof, daar zit een rubber ring in en is niet gelijmd als het goed is. In de nieuwe sifon een stukje buis lijmen en met een nieuwe rubberring in de mof drukken, klein beetje vaseline eraan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu