Slechte afvoer schuld van leidingen of nieuwe wasmachine?

Iken

 • #1
Beste,

Wij hebben regelmatig last van water wat weer terug omhoog komt. Voornamelijk de was stinkt nogal eens na het wassen en dit is dan de duurste Miele wasmachine die er is. Ook de wastafel/douchebak wil nog wel eens niet of heel langzaam leeglopen.

Wij hebben wel eens gehoord van een andere loodgieter dat de standpijp in de woningen veel te smal is en dat het eigenlijk niet is zoals het hoort.

Nu wonen wij in een bovenwoning (1 t/m 3) en de begane grond wordt bewoond door iemand anders. Nu is daar net iemand verhuist en staat het huis nog even leeg en hebben wij de woningbouw gevraagd om hier na te kijken want wij willen nu wel eens een goede afvoer en dit is wat we als antwoord krijgen:
Gisteren was ik met de loodgieter bij u om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de riolering te verbeteren. Daarbij bleek dat de problemen met name veroorzaakt worden door de belasting van de riolering door de wasmachine. Na het bezoek aan u hebben we de woning nr. 22 onder uw woning geïnspecteerd. Het is vrijwel onmogelijk om leidingen door te voeren via deze woning. Daarvoor zou het complete slaapkamer plafond verwijderd moeten worden.

Oplossing

Het probleem wordt veroorzaakt door de wasmachine aansluiting. Wij willen deze loskoppelen en “verslepen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Even een vraag tussen door is er al een ontstoppings veer door die leiding geweest kan ook een vernauwing in zitten door aan koeken in de leiding.
   

  Iken

  • #3
  Een gebed zonder einde, al meerdere malen dus. En telkens werd er gezegd dat de leidingen wel heel erg smal waren...
   

  Iken

  • #4
  Het lijkt er gewoon op dat de verhuurder (grote cooperatie) niet wil gaan voor een juiste oplossing en denkt met de genoemde werkzaamheden (goedkoop en lelijk) weg te komen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Op het forum wordt geen advies gegeven in dit soort aangelegenheden, dit is/wordt een juridische kwestie.
  Daarnaast is dit op afstand niet te beoordelen.
  Zie ook de forumregels.

  Heeft de corporatie geen klachtencommissie ?

  Veel succes met de oplossing.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu