Afvoer overstroomt bij wegpompen water nieuwe wasmachine

Greyham

 • #1
Hallo allemaal,

Ik ben net verhuisd en heb een nieuwe wasmachine gekocht maar deze overstroomt bij het wegpompen van het water.

De vorige bewoner had nergens last van. Ik heb de afvoer geprobeerd te ontstoppen met azijn, baking soda en kokend water en vandaag ook met een ontstoppingsveer maar zonder succes. Ik dacht misschien dat de slang er te diep in zou zitten maar dit is ook niet het geval. Het is niet veel water wat omhoog komt tijdens het trommelreiniging programma maar ik merk dat het water omhoog komt zetten en daarna wel gewoon netjes wegloopt.

Zou het kunnen zijn dat de afvoer de kracht van een nieuwe wasmachine niet aankan of moet ik toch echt denken aan een verstopping? Hopelijk kan iemand mij wat tips geven. Ik weet verder ook niet wat ik moet doen nu.

IMG_20210211_112648.jpg IMG_20210211_112714.jpg IMG_20210211_112657.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  In de gebuiksaanwijzing van je wasmachine staat beschreven de maximum hoogte van de bocht van de slang. Deze maat gebruik je om de buis te verlengen waar de slang nu in hangt.
  Die wasmachine fabrikanten hebben de achterlijke gewoonte om die pomp zoveel mogelijk water te laten pompen. De ventielen moeten met een rotklap dicht. Hebben wij weer last dat de waterleiding gaat klappen. Wie verzint dit. Hebben die ontwerpers daar jaren voor gestudeerd.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  De afvoer buis zit te laag.
  Stukje buis er op zetten met een lijmsok er tussen.
  Laat de afvoer net onder de hoogte van de wasmachine uitkomen, ongeveer 80 cm vanaf de vloer.
  En de buis ook even vastzetten met een beugeltje.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu