Afvoerprobleem wasmachine in nieuwe badkamer

Djs_nl

 • #1
Hallo experts, mogelijk is er iemand onder jullie die mij kan adviseren met het volgende:

Met een -alles in een- aannemer ben ik een verbouwingsproject van de zolder etage aangegaan. De wens was om een kleine badkamer te maken op deze etage, te weten een doucheruimte en een wastafel, maar geen wc. Om ruimte te besparen zijn de wasmachine en droger verhuisd naar de badkamerruimte. Alle drie afvoerpunten (douche, wastafel en wasmachine&droger) in de badkamer zijn aangesloten op een 50mm verzamelleiding die onder afschot en onder de houten vloer naar de standleiding loopt (lengte verzamelleiding 4-5 meter). De wasmachine is gekoppeld aan de afvoer van de wastafel alvorens naar de verzamelleiding te gaan. De douche heeft een eigen koppeling met de verzamelleiding. Echter, omdat alles verwerkt is in dezelfde kleine ruimte, zitten iig 2 afvoeren (douche en wasmachine) wel dicht bij elkaar in de buurt.

Gisteren heb ik zelf de wasmachine aangesloten door twee 40mm buizen naast elkaar te maken zodat wasmachine en droger afvoer elkaar niet in de weg zitten. Ik dacht hiermee een goede afvoer gemaakt te hebben. Wat er nu gebeurt is dat wanneer wasmachine gaat spoelen en centrifugeren, het schuim van het spoelwater via de drain van de douche naar buiten komt. Tegelijkertijd gorgelt de wastafelbak als het spoelwater van de machine wordt geloosd. Ik heb het idee dat het leidingwerk niet helemaal juist is, maar ik vind het ingewikkeld om te duiden wat een mogelijke oorzaak kan zijn.

Is er iemand onder jullie die kennis heeft over oorzaak? Alvast bedankt voor jullie reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  zijn er foto`s van de aanleg van die buizen dan?
  trouwens verzamel leiding 4-5 m en maar 50mm was beter dat deze 75 mm is.
  Maar dit moet de aannemer oplossen.
   

  Djs_nl

  • #3
  Hoi Henk, dank voor je reactie. Met de wijsheid achteraf was het beter geweest om foto's te hebben. Nu zit alles onder de vloer, in de badkamer ook nog onder beton en tegels. Dus...ik voel een lichte teleurstelling opkomen. Eens dat je schrijft dat de aannemer een en ander moet oplossen. Hij is ook de enige die de aanleg kent. Maar het feit dat ik ergens te rade moet gaan, geeft ook het vertrouwen in kennis en kunde aan.... :-(
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  ja, een mens moet ergens op kunnen vertrouwen.
  Op wat voor leiding is alles op aan gesloten wat dat een bestaande aansluit punt.
  Kan je even een schets maken ongeveer.
   

  Djs_nl

  • #5
  Hoi Henk, ik heb inmiddels een iemand laten komen, met een rookmeting en camera. Dat laatste was prettig om te kunnen zien of de constructie van het leidingwerk goed was. Op zich is er met de constructie van het afvoerwerk niets mis, echter 75mm verzamelleiding was beter geweest. Maar dat had jij ook opgemerkt.

  Kennelijk veroorzaakt de hoogte van de wasmachine/droger afvoer geluidsproblemen. Totaal hoogte van deze afvoer is gemeten vanaf de onderzijde sifon 60 cm, gesplitst via een Y in twee buizen van 30 cm hoogte elk. De rechte van de twee afvoeren gebruik ik voor de wasmachine en de tweede, via de zijtak in de Y, voor de droger. Als ik de wasmachine slang 15cm diep in de buis steek dan geeft het gegorgel, als ik dat 30 cm maak (dus uitloop van machine net boven de Y splitsing) is het geluid weg. Het schuim dat naar boven komt in de douche is een probleem van de wasmachine blijkt nu. Daar komt Miele morgen voor. Bedankt voor je reactie, wordt vervolgd. Groet.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  :prima: bedankt terug melding,
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu