Nieuwe stenen schuur plaatsen

Goeje

  • #1
Hi,

Wij willen een nieuwe stenen schuur in onze tuin plaatsen, maar willen vooraf een kostenraming maken door de benodigde materialen op een rijtje te zetten. Het gaat om een schuur met de volgende afmetingen:
Lengte 4,5m x breedte 2m x hoogte 2,5m.

De oude schuur staat op 'n betonnen vloertje (2,5 x 1,5), maar deze zal dus flink groter moeten worden. Verder vraag ik me af of het een enkelsteense muur kan/mag hebben aangezien onze HR ketel, vriezer, was & droogmachine hier staan (wel met een radiator erbij). De elektra is reeds aanwezig, net vernieuwd, dit is de laatste klus van een totale verbouwing. Qua dak zijn we er nog niet helemaal uit wat voor materiaal / vorm het beste is, iemand tips :wink:

Oja, ons huis is van 1939, het zou natuurlijk geweldig zijn als we soortgelijke bakstenen kunnen vinden, maar hoe weet ik welk soort steen dit is?

Ben benieuwd naar jullie reacties!
Gr. Anne
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
En wat wil je nu presies van ons weten?

Een offerte zal niemand hier voor je maken.
 

Goeje

  • #3
Nee, dat wil ik ook helemaal niet! Ik ben benieuwd hoe ik de hoeveelheden kan berekenen van de benodigde materialen en of er nog tips zijn mbt het dak. Ik zal deze samen met mijn oom gaan metselen, maar voordat ik mijn oude schuur ga slopen wil ik wel eerst weten of we 'n nieuwe neer kunnen zetten... Misschien mijn vraag niet helemaal goed omschreven :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ga eerst eens informeren bij de gemeente of u wel een schuur mag bouwen.
Mag dat dan moet u waarschijnlijk een bouwvergunning hebben, de constructie moet berekend worden door een bouwkundige die ook de tekeningen voor de schuur moet maken voor de bouwvergunning.
Of u een vergunning krijgt voor een schuur zonder spouw vraag ik me af.

Het is sowieso verstandig een spouw met isolatie te maken i.v.m. het energieverbruik en het risico van bevriezende leidingen tegen een halfsteens muur.
 

Azijnpisser

  • #5
99% van de schuren in nieuwbouwprojecten zijn halfsteens, zonder spouw....

Verder idd even kijken of je een vergunning nodig hebt (www.vrom.nl).

Het dak kan je plat houden, de dakspanten met muurankers in de steen. Of natuurlijk een schuin dak of puntdak.

Stenen kan je nog steeds kopen in dezelfde kleuren. Zoek eens op "renovatiesteen". Neem een paar verschillende kleuren mee, en vergelijk deze met je huis.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Verder vraag ik me af of het een enkelsteense muur kan/mag hebben aangezien onze HR ketel, vriezer, was & droogmachine hier staan (wel met een radiator erbij).
Lijkt me niet verstandig te bouwen met een halfsteens muur met deze apparaten er in. :?
 

MvanV

  • #7
Als je het gaat verwarmen moet je het isoleren met tenminste R=2.5. Dak, muur, en vloer.
Verwarm je het niet, dan maakt het niet uit.
Een spouwmuur is niet verplicht. Je mag zelf kiezen hoe je het waterdicht en sterk genoeg maakt.
Een spouwmuur is wel de beste manier daarvoor.
Een halfsteense muur is niet echt waterdicht.


Wat voor steen je hebt: je kan meten hoe lang/breed/hoog ze zijn en dan op wikipedia bij "baksteen"lezen welk type en dan zoeken waar je die kan kopen of bestellen. Ook toen al gebruikten ze vaak standaardtypen die nu nog overal gebruikt worden, soms ook afwijkend.
Voor de kleur zou ik een stuk oude of nieuwe steen meenemen en gaan vergelijken. Met fotos zie je het vrijwel niet, want het lijkt allemaal oranje met meer of minder zon er op.

VErgunning is niet altijd nodig, op vrom.nl kan je kijken en/of bij de gemeente informeren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu