Aansluiting spouwmuur nieuwe bijkeuken

Matje

 • #1
Beste, ik ben voornemens een bijkeuken te plaatsen in de hoek tussen de woning en de garage. Het liefste pas ik de bestaande gevels contructief niet aan en plaats ik de bijkeuken als het ware met een ‘dilitatie’ naad aan de bestaande gevels. De aansluiting met de woning resulteert dan in een dubbele spouw en met de garage wordt één spouw daar dit nu een halfsteensmuur is. Is dit idee een goede praktijk of zijn er nog betere manieren danwel aandachtspunten? Zie onderstaand plaatje. De zwarte muren zijn bestaand en blauw gemarkeerd stelt de nieuw bijkeuken voor.

E8F57AE6-F0DF-4CFA-8169-DC96E6C32F33.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Matje

  • #2
  Onderstaand nog een update, verduidelijking van de plannen.
  Ik verwacht in de aansluiting van de bestaande spouw met de keuken geen vocht in de spouw omdat hier een schuin overstekend dak vlak bovenzit. De muur is hier altijd droog.

  vragen:

  -is dit een goede praktijk of zijn er betere manieren voor de aansluiting van de bijkeuken aan de keuken?

  -zou de spouwmuur aan de keuken zijde nog smaller uitgevoerd kunnen worden? Ik heb nu 10cm yton, 10cm PIR en 4cm lucht aangehouden. De doorgang naar de keuken wordt daarmee wel een ‘klein’ gangetje.

  Ik hoor graag jullie opmerkingen.  9DAC8CA7-F587-4FE7-8C5F-8A64F8DE87CA.jpeg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu