Nieuwe betonvloer over bestaande fundering

Eefjen

 • #1
Hoi allen,

Mijn partner en ik hebben een tussenwoning uit 1959 gekocht. De begane grondvloer hebben we verwijderd, houten balklaag in de woonkamer en het stampbeton in de hal en keuken, hier willen we een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming maken op het geëgaliseerde zand, nieuwe toevoer water + nieuwe riolering hebben we in het zand gelegd. Opbouw nieuwe vloer:
- PE-folie
- 180mm EPS 100
- 100mm beton gewapend #8-150
- geïsoleerde noppenplaat tbv vloerverwarming
- 70mm afwerkvloer incl vloerverwarming
- randstrook 5mm tpv wanden
Tussen de hal/ keuken en woonkamer staat een dragende wand op een gewapende betonfundering. Bovenkant fundering ligt op ca 60mm onder de nieuw te storten betonvloer. T.p.v. de haldeur naar woonkamer en een groot gedeelte van de keuken staat er geen wand op de fundering. We willen de fundering door laten lopen over de lengte van de woning. Links en rechts van de fundering komt 120mm EPS100 op het zand, bovenop de fundering komt dus nog 60mm EPS100 (=samen 180mm) daarop storten we dus de betonvloer. Verwachten jullie hier problemen in het beton (scheurvorming t.p.v. de fundering bv?) adviseren jullie hier een dilatatie?
In de afbeelding de zones aangegeven waar geen wand staat (in groen) en waar we dus 60mm EPS over de fundering leggen. De tussenliggende niet-gewapende betonfundering in de woonkamer hebben we verwijderd om daar de EPS goed door te kunnen leggen.

Alvast bedankt voor de reactie(s).

bg fund.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je moet de grond uiteraard goed verdichten. Bij een fundering op staal: De vloer ligt op dezelfde ondergrond als de fundering, dus er is geen risico op scheurvorming.
   

  Pvr

  • #3
  Ik zou toch eens schuimbeton overwegen dan zit je met 40cm dik gelijk aan de subsidie norm.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu