Nieuwe kranen worden niet warm

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #21
Edit: Dacht dat warm en koud verwisseld waren, maar lees dat dat goed zit.

Stromingssensor is wel verdacht. Zeker bij de Proline gaan die regelmatig defect.

Zet de kraan (1 van de 2) eens op heet, en meet hoeveel water er komt per minuut. Lees dit ook af in de ketel (info menu). Ik vermoed dat de ketel 0.0 blijft aangeven en daarom niet start.
 

TomsoN7

  • #23
@Hessie zo heel af en toe heb ik even warm warm water en ik heb gister al in de ketel kunnen zien dat er dan 6l/m wordt geleverd. Maar 9 van de 10 keer blijven er 2 streepjes staan of wel geen warm water.

@Henk253 Bijzonder verhaal bij die ketel. Gelukkig heeft die van mij het al een jaar of 4 prima gedaan en heeft ie nu na een paar weken stilstand vanwege de verbouwing opeens kuren.
 

RF123

  • #24
Heb dezelfde ervaring, dan wel met een Nefit trendline CW5 (wellicht zelfde sensor)?
Toen de ketel een paar maanden oud (2018) was stromingssensor kapot gehad, waardoor ik 9/10 keer geen warm water kreeg bij vraag.

laatst heeft de ketel +- 3 weken niet meer gedraaid, bij het opstarten weer hetzelfde probleem. wisselend wel/geen warm water bij het openen van de kraan/douche. Opnieuw stromingssensor vervangen onder garantie en problemen volledig opgelost.
 

TomsoN7

  • #25
De nieuwe sensor is besteld. Van het weekend ga ik hem er in meubelen. Ik laat weten of dat het probleem verholpen heeft.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #26
Soms gaan ze er erg moeilijk uit. Vergelijk de oude even met de nieuwe, er kan een deel achterblijven. Dan krijg je de nieuwe er niet in...

Oja, en vergeet niet de hoofdkraan even dicht te zetten. Mét waterdruk gaat ie er weliswaar makkelijker uit, maar het geeft zon bende.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #27
Nefit gebruikt bij de topline proline en trendline dezelfde stromingssensor deze willen nog wel eens defect gaan de uitlezing op het display op het info menu is dan 0,0 ltr per minuut
De sensor vervangen is dan de enigste optie, let hierbij wel op dat ze vaak uit elkaar vallen bij demontage, dan dient de kw leiding onder de ketel weggenomen te worden zodat je met een schroevendraaier in de aansluiting kunt om de sensor omhoog te tikken zodat deze eruit gepakt kan worden
 

TomsoN7

  • #28
De stromingssensor is vervangen en voilla warm water! Bedankt voor alle tips!
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu