Kraan aansluiting voor nieuwe wastafel kast is te lang/groot

R2goo

  • #1
Hi allemaal,

Ik heb mijn oude wastafel was aan vervanging toe, nu heb ik een andere gekocht bij de ikea, hier zitten 2 lades in. Ik heb de oude wastafel eraf gehaald en zie nu 2 aansluitingen in de muur. Beide steken ongv 20 cm uit de muur.

De nieuwe kast heeft lades, er zit wel wat ruimte maar niet zoveel. hoe kan ik deze situatie op de muur wat verkleinen zodat het allemaal wel gaat passen?

het liefst een oplossing zonder dat alles gesloopt hoeft te worden. Bestaat er een L koppeling die ik erop kan zetten waarna ik die flexible kraan erop kan zetten zo ja waar moet ik dan naar zoeken? want als al die bouten die erop zitten al weg kunnen scheelt dat zo bijna 10cm

WhatsApp Image 2023-09-18 at 10.33.24.jpeg WhatsApp Image 2023-09-18 at 10.33.25.jpeg WhatsApp Image 2023-09-18 at 10.33.26.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dit is weer een aparte koppelingen van meer lagen buis naar 1/2"en daar weer een neus stuk op van 1/2x3/8"
Om het zo kort moge lijk te veranderen moet de muur open.
Je kunt proberen oude om hoog te buigen of je belt een loodgieter die je er een juiste koppeling op zet zodat je kastje er voor geplaatst kan worden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
"al die bouten" kan je inderdaad vervangen door een knie, met waarschijnlijk nog een verloop erbij naar 3/8. Die steekt dan niet meer uit, dus dat maakt niet uit.

Of je het dan wel gaat redden met de lades is nog de vraag, eventueel de lades iets aanpassen aan de achterkant.
Zelf buigen vind ik een risico.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu