Nefit Proline NXT CW4 - Niet voldoende warm water

Christiaan.

  • #1
Goeden dag;

Pas heb ik een nieuwe Nefit Proline NXT CW4 laten installeren. Allereerst: radiatorwarmte heeft deze ketel altijd voldoende gegeven. Het probleem zit ‘m in de hoeveelheid warm tapwater. Volgens de specificaties van de ketel moet deze 7,5 liter van 60 graden celcius produceren. In werkelijkheid kwam er maar 6 liter uit (gelijk aan CW3).

De instalateur heeft de koud waterhoeveelheid vlak voor de ingang van de ketel gemeten: Dik 16 liter koud water per minuut. Daarna heeft hij de warm waterhoeveelheid vlak na de uigang van de ketel gemeten: 6 liter per minuut. Conclusie: onvoldoende warm waterproductie bij voldoende waterdruk.

De instalateur heeft een monteur van NEFIT gestuurd. Deze heeft de hele machine open gehaald en er een oranje “restrictie
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
In bijna elke ketel zit zon restrictie ingebouwd. Oplossing lijkt mij goed, immers je hebt nu de hoeveelheid warm water die je wilt.
Dit heeft geen nadelige gevolgen verder, en is ook gewoon veilig. Zon restrictie wordt ingebouwd om heet water te garanderen. Zoals je hebt gemerkt krijg je als er te veel water door de ketel gaat geen heet water meer.
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #3
Een betere oplossing is er niet.
8 ltr per minuut is idd geen 60gr.
7,5 ltr p/m zal dichter bij de 60gr komen, het water stroomt immers langzamer door de ketel.

Overigens ligt het ook nog aan de temperatuur van het koude water, wat de uiteindelijke temperatuur van het warmwater zal zijn.

Wil je gegarandeerd 60gr, dan had je een voorraadtoestel moeten nemen.

Met een doorstroomtoestel zal de uitstroomtemperatuur niet altijd stabiel zijn.

suc6
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Amen.
Groeten b
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Ben het er niet helemaal mee eens......
Je warmwater hoeveelheid inregelen op de inlaad combinatie zoals hier, is normaliter niet de bedoeling. Dit wordt wel vaker gedaan bij .... Nood breekt wet..... Of tijdelijke oplossing. Een fabrikant moet beter weten.

Als de restrictie teveel knijpt, moet er gewoon een andere restrictie in. Zo is het toestel gemaakt, en zo hoort deze te werken.

De oplossing is WEL veilig,
Je krijgt NIET meer slijtage,
Vrbruik gaat NIET omhoog
En de 60graden krijg je nooit uit de kraan. Dit is ook nergens voor nodig. Zolang het water maar de 60graden raakt in d ketel.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Het toestel levert in hel lab, Volgens de specificaties 7,5 liter van 60 graden celcius.

gemeten aan de warmwater uitgang van het toestel, dus met andere woorden geen overige leiding weerstand en overige restricties in kranen en dergelijke mee gerekend.

en inregelen op de inlaatcombie doe je allen zoals hierboven gezegd in geval van nood.

Tevens levert het toestel geen 60 graden water maar heeft het een delta T van 50K met andere woorden is de koud water temperatuur 2 graden levert je toestel maximaal 52 graden.

mvg

John
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu