Nieuwe bedrading in badkamer en washok.

Capriolo

  • #21
Ik ben aan het denken. :denk:

Het is het meest irritant in de woonkamer, zeker als we tv aan het kijken zijn. We zijn naar een spannende film aan het kijken ... er wordt iemand geelectruteerd en bij ons begin ook het licht ietwat te flikkeren....... (geeft wel een extra dimensie aan het tv kijken :-) ..... misschien moet ik er patent op aanvragen ;-) )

Is het te ondervangen door bijvoorbeeld de woonkamer op een andere fase te zetten als bijvoorbeeld de wasmiche droogkast etc? Of gaat dit geen zin hebben? Kortom de woonkamer zetten op de fase die het minst belast wordt in de avond?

Nu is de meterkast verdeeld in huis 1e verdieping links, 1e verdieping rechts, 2e verdieping links, rechts etc. ik wil zodra de meterkast "geupgrade " wordt elke kamer zn aparte atumatische zekering laten hebben, dus dan zal het ook geen probleem zijn om te kiezen op welke fase welke kamer komt, maar heeft dit zin?

Wat denken jullie hiervan?

Cor
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #22
Ja dat heeft wel wat zin, hoe minder stroom door een fase hoe minder spanningsval.
Er zijn ook speciale transformatoren voor(net stabilisatoren).
Deze werden vroeger gebruikt voor tv toestellen omdat de netspanning niet stabiel genoeg was en de tv's dan niet goed werkten.

Nadeel is dat ze niet te tillen zijn en maar een beperkt vermogen hebben.
 

Capriolo

  • #23
Heb ff gegoogled op net stabilisatoren , maar kan geen info erover vinden. Iemand die hier meer info over heeft. En wat het vermogen is.

Ik zal sowieso wat gaan kijken wat op welke fase komt in de toekomst.

Cor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu