Meter op gastank

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #21
Guus?
Heb je wel gelezen?
Weet niet hoe ver je je gasmeter en reduceer van de ketel gaat plaatsen qua lengte tussen de gasmeter en de ketel.
Hoge druk zijde tot voor de drukregelaar welke nu voor je ketel zit heeft een ander drukverlies als de lage druk zijde na het druk reduceer.
Dat dit nu in 12 mm is wil dus geen reet zeggen nu de druk dus ook de weerstand veranderd.
Je moet het zelf weten maar je bent nu 2 keer gewaarschuwd.
3x komt er niet.
 

guusvanloo

  • #22
Sorry als ik je niet goed begrepen heb loodgieter! Ik meende echt dat je zei dat de gasmeter tussen de drukregelaar en de cv in moest! Zie plaatje hoe ik me dat nu voorstel

20220307_071646.jpg
 

Auto-Geen

  • #23
Je heb de goede opstelling, alleen het stukje leiding tussen gasmeter en CV ketel is van 1 bar naar 37 mbar gegaan. Bij deze lagere druk heb je andere drukverliezen en is 12mm wel erg krap. Als dit stuk niet te lang is gebruik je 15mm, anders 22mm.
 

guusvanloo

  • #24
Ah! Helder. Enorm bedankt. Ga ik dat aanpassen.
 

guusvanloo

  • #25
En zo is t geworden. Direct na aanzetten van de cv kreeg ik een foutmelding 'gasdruk te laag' en toen pas viel t kwartje over wat jullie stelden over de leiding-diameter en druk, sorry...
Maar na een paar keer resetten draait de cv als een zonnetje en kan ik eindelijk verschillende instellingen afzetten tegen het gasverbruik. Case closed!

20220309_083929.jpg
 

HRS

  • #26
Je hoeft geen speciale gasmeter voor propaan te gebruiken, iedere gasmeter is goed. Ik zou geen gebruikte gasmeter op marktplaats kopen maar een nieuwe via een installateur of goede dhs winkel. De uitlezing is correct voor alle soorten gas. Een kuub is een kuub. Wel op de juiste plaatsing i.v.m de toelaatbare druk letten. Ze kunnen een druk tot 100 mbar probleemloos aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu