Kozijn - buitendeur verplaatsen zelf doen?

Mr_klusser

  • #1
Hallo, om de indeling van onze keuken wat logischer en bruikbaarder te maken willen we de buitendeur verplaatsen. Die zou zo'n 30 tot 50 cm opschuiven. Nu ben ik niet bang om zelf en klus aan te pakken. Is dit iets wat goed te doen is? En waar begin je het beste :) Waarschijnlijk is er een nieuw kozijn nodig? Want het oude zit waarschijnlijk met spouwankers vast. Mooi zou natuurlijk zijn als het hergebruikt kan worden.
Dan eerst vanuit binnen het stuk muur er uithalen nodig voor het opschuiven? Dan het kozijn los maken en stempels plaatsen. Alles opschuiven (latij, etc.).
Kozijn of verplaatsen (als dat kan) of het nieuwe plaatsen en vastzetten metselen aan de binnenzijde. Dan buiten de isolatie etc. aanbrengen, schoon-metselwerk weer herstellen aanvullen met nieuw stuk. Afvoegen.
Is dit zelf te doen of beter een metselaar inschakelen? Eventueel het er uithalen dan zelf doen?
 

Ijssel87

  • #2
Plaats eens een foto dat raad voor ons wat makkelijker.
 

Mr_klusser

  • #3
ik heb inmiddels wat verder gekeken en weet dat ik het deels zelf doe en deels door een metselbedrijf. Met een met een "steen & mortel zaag" de stenen er uit halen/ zagen en voegen. Dan uit-tanden voor het aanmetselen. Gaat wel goed komen :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu