Ventilatie aanbrengen in bestaande kunststof buitendeur

Thomaatje

  • #1
Goedenavond,

In mijn bestaande schuur wil ik ventilatierooster aan gaan brengen omdat het condens niet weg kan. Het kan best vochtig zijn in de schuur, maar als ik een uurtje de deur open zet dan verdwijnt dit weer en is het droog. De beste plek is echter waar op het ogenblik de tuindeur (redelijk standaard kunststof deur met paneel onder en glas boven), en een schuifpoort aan de andere kant. Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met het maken van een rooster in een kunststof deurpaneel (zal wel een honingraat oid zijn).
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het paneel is meestal een plaat PIR met 2-zijdig een dunne HPL-laag verlijmd.

Let erop dat het paneel opgeschoord is in de deur, en dat de deur hier een groot deel van zijn stabiliteit uit haalt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Thomaatje schreef:
Het kan best vochtig zijn in de schuur, maar als ik een uurtje de deur open zet dan verdwijnt dit weer en is het droog.
Zou je het zelfde resultaat kunnen halen met een rooster.
Condens? volgens mij is er iets anders aan de hand. Wordt de schuur verwarmd.
Wat voor wanden/muren, vloer en eventueel een raam.
 

Thomaatje

  • #4
Het is een bakstenen schuur (enkelsteens). De schuifpoort is niet helemaal waterdicht. Ik denk dat de ventilatie echt een probleem is, het vocht wat van buiten komt blijft hangen en slaat neer op koude oppervlakken in de schuur. Als ik de deur een tijd open heb, dan droogt het op. Er zijn meerdere plekken in de schuur waar vocht kan optrekken, maar ik denk als de ventilatie beter is dat het probleem deels op lost. Ik zal even een een sitatieschets maken.
 

Thomaatje

  • #5
Dit is een beetje hoe het eruit ziet. De poort en tuindeur staan tegenover elkaar. Het plafond is een balken plafond met beperkte hoogte van deur tot plafond (zon 120mm houten balk). Als ik in beide deuren roosters kan plaatsen dan zouden ze tegenover elkaar ventileren naar mijn idee. Ik heb niet veel verstand van ventilatiestromen maar het lijkt erop dat dit werkgedeelte niet profiteert van deze opzet.

Overzicht.PNG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Kun je niet ter hoogte van de werkplaats aan beide zijde een steen uit de muur halen (boren), en hier een rooster overheen plaatsen?
 

Thomaatje

  • #7
had ik inderdaad ook al een beetje in gedachte, er zit daar over de gehele breedte echter een raam (zon 30cm hoog). Ik wil bij voorkeur niet door de balk gaan die er boven zit, ik kom dan uit in de afwerking en ben dan bang dat het niet waterdicht blijft. Aan de andere zijde (steegkant) zou dat eventueel wel kunnen.
 

Thomaatje

  • #8
Wellicht zou deze opzet voldoende zijn?
ventilatie met roosters.PNG
 

Charel

  • #9
Je kan in zulke deur zeer gemakkelijk een ventilatierooster maken.
Met een gatenzaag van bijvoorbeeld 100 mm kan je in het paneel een gat maken zonder dat de deur op het paneel iets van stevigheid verliest. Langs twee kanten een rond roostertje er op en klaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu