Lekkage plat dak - laagste punt in midden

Tendolle

  • #1
Wij hebben, tijdens de heftige regenbui gisteren, lekkage gehad in keuken (plat dak). De afvoer deed zijn werk maar kon de hoeveelheid water niet aan waardoor dit op dak bleef staan.

Vanmorgen ben ik erachter gekomen dat het laagste punt in het midden van het dak ligt.. Dus hier blijft altijd water staan (waar het nu ook is gaan lekken)..

Hoe kan ik dit oplossen?
 

Geus

  • #2
Ik ben geen expert, maar heb tijdens de bouwkundige inspectie van mijn woning van de bouwkundige gehoord dat er een soort egalisatiespul bestaat om dat probleem te verhelpen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Water op je dak hoeft geen probleem te zijn, en is zeker niet de oorzaak van de lekkage. Als je normaal geen lekkage hebt, is er een grote kans dat het water overloopt op de verkeerde plek, en dus naar binnen komt. Dus de dakbedekking hoeft niet persé lek te zijn!

Als de afvoer het water niet aan kan, hoort een dak over te lopen op een plek die geen kwaad kan, bijvoorbeeld een dakrand. Oplossen door te kijken hoe hoog de dakbedekking rondom aansluit (met een waterpas) en vervolgens een noodoverstort te maken op de juiste plek.

Als de dakbedekking aan vervanging toe is, kan je de afwatering ook verbeteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu